Менда Стоянова: Няма да има вдигане на данъците (видео)

  • 30 август 2017 08:44

  • 2325
  • 3
Менда Стоянова: Няма да има вдигане на данъците (видео)
© Булфото (архив)

Миналата сесия приехме ключови решения, а през тази ще има доста работа и тя ще бъде напрегната, каза председателят на бюджетната комисия в Народното събрание (НС) Менда Стоянова по БНТ.

Депутатката от ГЕРБ поясни, че предстоят промени в Наказателния кодекс, нормативната закони срещу прането на пари.

Стоянова се спря и върху местните данъци. "Ние ще търсим златната среда за такса смет, така че тя да бъде поносима за хората, както и да не намаляват приходите на общините", каза още тя.

Относно промени в данъчното законодателство Стоянова посочи, че ще бъдат малки. "Няма да има промяна в данъчните ставки. Няма да има увеличение на данъците", категорична бе депутатката.

Сред темите бе и намаляването на административната тежест. "Ние работим сериозно. Пакетът от закони е много голям", коментира народната представителка.

Стоянова отбеляза, че има ръст в приходната част на бюджета. Това се дължи на ръста на икономиката, който ще се запази, и на намаляването на сивия сектор", каза председателят на бюджетната комисия в НС. Тя посочи и добрата координация на съответните служби в тази насока.

Парламентаристката посочи още, че ще продължи увеличаването на заплатите на учителите. "Инвестициите в образованието не са само учителските заплати. Това са и подобряването на материалната база и привличане на повече деца в образователната система", каза Стоянова.

Правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не дели кметове по партийна принадлежност. "Това се прави в главата на лидера на БСП госпожа Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Ние подпомагаме общините, които нямат голям икономически потенциал и трябва да осигурят нормални условия за хората, които не са само симпатизанти на ГЕРБ", категорична бе Стоянова.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2325 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.05 | 09:46

3
дърт лъжлив резил

2017.09.05 | 09:46

2
Седесарски лъжи.

2017.09.05 | 09:46

1
курва

Добави коментар

Водещи новини