Делян Добрев: Законопроектът за концесиите е работещ

  • 08 юни 2017 14:06

  • 971
  • 1
Делян Добрев: Законопроектът за концесиите е работещ
© Булфото (архив)

Законопроектът за концесиите е работещ, който ще даде възможност на частния сектор да инвестира в публична инфраструктура. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, по време на дебатите по първо четене на Законопроекта за концесиите.

Той се обърна към опозицията с думите: „Точно вие, колеги от ляво, дадохте на концесия 1/3 от Черно море на една фирма, свързана с Красимир Георгиев, „Фронтиер” с 5 хил. лева капитал срещу 200 хил. евро бонус. Помните ли го това? Впоследствие, процедурата, която ние проведохме за блок „Хан Аспарух”, привлякохме Total, OMV и Repsol с 80 млн. евро без ДДС бонус. Разликата между 200 хил. евро и 80 млн. евро е 400 пъти”, заяви Добрев.

„Помните ли, че миналото Народно събрание имахме временна комисия, която беше за установяването на фактите и обстоятелствата около мината в Бобов дол. Какво се оказа там? Държавата, с решение МС, въпреки отрицателните становища, е прехвърлила права на една частна фирма и то безвъзмездно. Няколко месеца след прехвърлянето на тези права, частната фирма ги продава на друга фирма за 35 млн. евро”, допълни Добрев.

По думите му проблемът на позицията с предлагания законопроект не е свързан с евентуалния риск от злоупотреба, а с това, че той създава правила. „С него тези примери, които ви дадох, немогат да се случат”, обясни Добрев.

В реплика председателят на Правната комсия Данаил Кирилов възрази срещу това, че Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: се е концентрирал единствено върху два примира. „Искам да се опитате да си припомните, по времето на правителството на Тройната коалиция, когато се прие Законът за концесии, коя беше една от най-големите планови, стратегически концесии, която развиваше МРРБ? Не беше ли по отношение на АМ „Тракия”, заяви Кирилов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
971 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.14 | 19:32

1
нищо в БОКОЛАНДИЯ не работи,освен корупцията.

Добави коментар

Водещи новини