Теменужка Петкова за Белене: От дефекта правим ефект

  • 31 октомври 2016 17:53

  • 7563
  • 7
Теменужка Петкова за Белене: От дефекта правим ефект
©

Обсъждахме възможността реактоирите за „Белене” да се инсталират в АЕЦ „Козлодуй”. Това каза министърът на енергетиката в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„ Това е технически възможно, а и руската страна не е против. Винаги сме заявявали, че позицията на правителството за нова ядрена мощнст трябва да бъде икономически обосновано”, припомни Петкова.

По думите й вече има инвеститорски интерес към проекта ”Белене”. „Ако се намерят инвеститори, които да го изградят като частен проект, държавата да не се задължава да прави плащания по него, и да е икономически изгоден, ще се случи”, каза тя.

„Вариантът за АЕЦ „Козлодуй” е по-скъп”, призна Петкова. „Но първо трябва да придобием оборудването. До момента интерес са проявили две компании. На финалната права сме”.

„Подписахме споразумение с „Росатом”. Опростени ни бяха лихвите и ние трябва да се радваме за това. Срещу тези милиарда ние ще получим два реактора и трбва да се опитаме от дефекта да постигнем ефект”, каза енергийният министър. Тя добави, че за добрия изход от арбитражното решение е допринесъл много и добрият диалог между премиерът Борисов и президентът Путин.

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по каза още, че „Атомстройекспорт” е уверила и подписала споразумение с Министерство на финансите, че няма да предявява повече финансови претенции към страната ни по проекта ”Белене”, след като платим дължимото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7563 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
СОЦИАЛИСТКА ПИТА НИНОВА

2016.11.04 | 10:54

7
Социалистка съм по рождение. Но се отвратих от другарката Нинова. Кой предложи в ИБ на БСП милионери, олигарси, трафиканти забогатели по криминален начин ? Нима не ги предложихте лично Вие другарко Нинова ? Това вече не е социалистическата партия. Това е олигархична партия на червената буржоазия. Дядо Благоев се обръща и черви в гроба си от такива свои наследници. Срам ме е ,от Вас другари капиталисти нарекли се социалисти. Вие поругахте социалистическия идеал. Позор.

2016.11.03 | 20:14

3
оди лягай до дядо си и си трай ...
ЦАЧЕВА

2016.11.03 | 20:14

6
-Гласувайте за мен и ,ЦОП-пак ЗАЕДНО сме в гьола! ЦОП:Цацаров-Орешарски-Пеевски!

2016.11.03 | 20:14

5
Танго за трима! -Цачева, Радев, Каракачанов.

2016.11.03 | 20:14

4
А кои и колко години го гледа този гьол - сурия от безотговорници . Скрийте се отново на село
НИНОВА, ЛЪЖАТА И МИЛИОНЕРИТЕ В БСП

2016.11.03 | 20:13

1
КОИ ВЗЕХА НА БЕЗЦЕНИЦА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР, ЛУКСОЗНИ КОМПЛЕКСИ ПО МОРЕТО, ТЕЦ-ОВЕ, ВЕЦ-ОВЕ, ФИРМИ ЗА ПРОДАЖБА НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ, ЛУКСОЗНИ СПА ХОТЕЛИ-"БЕЛЧИН ГАРДЪН", "СТРИМОН ГАРДЪН", ВЪНШНО ТЪРГОВСКИ ФИРМИ КАТО ТЕХНОИМПЕКС И ДРУГИ ? ВСИЧКО ТОВА ПРИСВОЕНО ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ . ВИЕ ЛИ ДРУГАРИ ЩЕ НИ ГОВОРИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА ? ВИЕ ЛИ ДРУГАРИ МИЛЕЕТЕ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ БЪЛГАРИ ? ВИЕ КОИТО ОГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЯ. И СЕГА СЕ НАРИЧАТЕ СОЦИАЛИСТИ !!! ПОЗОР СТЕ ЗА ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕНИ МИЗЕРСТВАЩИ СОЦИАЛИСТИ.

2016.11.03 | 20:14

2
нинова лъже ,боко замазва ....бирата ,ваньо ,и още ...незнайни ...паднали във борбата с боко милиардера ..

Добави коментар

Водещи новини