Отказът от "Бургас-Александруполис" няма да се отрази на газовата ни връзка с Гърция

  • 08 декември 2011 14:19

  • 708
  • 0
Отказът от "Бургас-Александруполис" няма да се отрази на газовата ни връзка с Гърция
©

Отказът на България от петролопровода "Бургас-Александруполис" няма да се отрази на изграждането на междусистемната газова връзка с Гърция.

Така смята Кирил Темелков, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" - държавната компания, отговаряща за преноса на синьо гориво, информира БНР.

Няма никаква връзка между "Бургас-Александруполис" с интерконекторите, които се развиват в газовата област, увери Темелков.

На дискусия за европейското енергийно законодателство, ръководителят на "Булгартрансгаз" опроверга твърденията на евродепутата от левицата Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, че България няма да получи полагаемите й се средства от европейския бюджет за 2011 г. по предприсъединителната програма ИСПА, както и годишната вноска за изграждането на газовата връзка с Гърция.

Не сме загубили никакви пари по проекта за връзката между България и Гърция. Виждайки публикациите, които в последните дни се появиха, ние сме направили запитване до Европейската комисия, откъдето ни казаха, че няма такава информация за пренасочване или отказване на средствата, които имаме., посочи Кирил Темелков, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

Последвайте канала на

Десислава Станева
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини