Ще има нова оздравителна процедура за изправени пред фалит предприятия

  • 02 декември 2011 15:40

  • 817
  • 1
Ще има нова оздравителна процедура за изправени пред фалит предприятия
©

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко каза по време на парламентарния контрол, че с предложения на министерството за законови промени ще се предвиди нова оздравителна процедура за предприятия, които са на границата на фалита.

Министърът отговори на питане от депутатите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Анна Янева за политиката за подпомагане на фирмите. Предложените промени целят малките и средните предприятия да могат да преодолеят затрудненията, като се сключат споразумения между длъжника и всички или част от неговите кредитори, или чрез прехвърляне на цялото или част от предприятието на длъжника на друга фирма - потенциален купувач, предаде БТА. Малките и средните предприятия са тези, които най-тежко поеха ударите на кризата, отбеляза министърът.

Той информира, че за периода 2008-2011 г. броят на търговците в несъстоятелност е 1395, което е един процент от нетния прираст на търговците за същия период, който е около 140 000.

През последната година до началото на ноември новорегистрираните търговци са 38 240, а за цялата 2010 г. - са 39 478. Следователно се очаква броят на новите търговци за тази година да надмине данните за 2010 г., каза министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
817 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
doktor

2011.12.05 | 22:24

1
shte ima procedyra naricha se genocit na balgarskia narod ymishlen jestok ot oligarhiata kapitalizma i fashizma v balgaria mnogo dobre gi znaete no si traete i im rabotite bez pari .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини