Божидар Лукарски заминава на работно посещение в Япония

  • 10 май 2016 12:07

  • 1279
  • 0
Божидар Лукарски заминава на работно посещение в Япония
© Булфото

Министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва заминава на работно посещение в Япония начело на бизнес делегация, включваща 16 български компании от областта на високите технологии, преработвателната и хранителната индустрия, съобщиха от пресцентъра на икономическото ведомство.

По време на посещението министър Лукарски ще открие японско-български бизнес форум. Партньори по организацията на форума са Японската агенция за малки и средни предприятия и Японската организация за външна търговия.

Министър Лукарски ще има среща с японския си колега Мотоо Хаяши, министър на икономиката, търговията и промишлеността. Предвидени са също срещи с Хироюки Ишиге, председател на Японската организация за външна търговия JETRO, с Хироаки Ишидзука, председател на комисията за Европа в Японската бизнес федерация KEIDANREN (заместник-председател на борда на Mitsubishi Chemical Holdings Corporation_ и с Шоджи Нишио, изпълнителен директор и генерален секретар на Токийската търговско-промишлена палата .

Министър Лукарски ще посети завода "Мория" на японската компания "Мейджи Ко." край Токио, която произвежда българско кисело мляко по лиценз на българската държавна компания "Ел Би Булгарикум". Българската делегация, включваща и компании от ИКТ-сектора, ще посети и изложението "Japan IT Week 2016". В делегацията са включени заместник-министърът на икономиката Любен Петров, директорите на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и на "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД Мариета Захариева и Стефан Стайков, както и изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" ЕАД Слави Павлов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини