Менда Стоянова: Няма пари за увеличението на пенсиите

  • 13 ноември 2011 14:00

  • 1221
  • 1
Менда Стоянова: Няма пари за увеличението на пенсиите
© булфото

За увеличението на всички пенсии с 10% догодина ще са необходими 1 милиард лева годишно. При сегашното състояние на икономиката, не могат да се осигурят тези пари, каза председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова пред БНР.

По думите на Стоянова - приходната част на бюджета за следващата година е изчислена на консервативни принципи и ръст от 1 процент.

Менда Стоянова заяви: "Ако в хода на 2012 г. този ръст не се постигне, т.е. ние имаме по-малко ръст, който рефлектира в намаление на приходите, това означава, че в хода на изпълнението на 2012 година правителството има два подхода - да запази дефицита на 1.3, както е записан в бюджета, т.е. в хода на изпълнението се ревизират разходи и се прави икономия от разходи във всичките пера на бюджета, с изключение естествено на приоритетите НОИ, т.е. пенсии, социално осигуряване, здравеопазване и образование - всичко останало отива надолу, или пускаме по-висок дефицит. Трябва ли да допускаме по-висок дефицит и в какъв размер - това е решение, което може да се вземе, ако настъпи апокалиптичната картина, обрисувана от Оли Рен примерно".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2013.06.19 | 18:03

1
КОЙ ТЕ ПИТА ???''''''МОЖЕ'''''''' ИЛИ НЕ МОЖЕ''''''''' БЕ БОКЛУК ,............ЯЖ ЛАЙНА

Добави коментар

Водещи новини