Менда: Да вдигаме пенсиите? Ама не може

  • 11 май 2011 11:30

  • 1837
  • 2
Менда: Да вдигаме пенсиите? Ама не може
©

Трябва да се намерят средства пенсионерите с най-ниски доходи и социално слабите да бъдат макар и частично компенсирани заради инфлацията, смята председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова /ГЕРБ/.

Тя беше помолена да коментира идеята на правителството пенсионерите да бъдат подпомогнати с еднократна помощ.

От началото на годината Националният статистически институт отчете инфлация на малката кошница около 4,6 процента - цифрата не е стряскаща, но засяга основни храни и от там най-бедната част от населението - пенсионерите и социално слабите, посочи Стоянова.

Правителството трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне най-бедните и засегнати от инфлацията слоеве, отбеляза тя.

Бюджетът на България не може да си позволи поголовно вдигане на доходите на всички пенсионери, заяви Менда Стоянова. Тя отбеляза, че към днешна дата разчетите не могат да ни покажат, че можем да имаме такова преизпълнение на приходите, което да позволи на всички пенсионери да бъде направена индексация или повишение на доходите.

Председателят на бюджетната комисия отбеляза, че Конституционния съд е отхвърлил всички възражения срещу текстове от новия Закон за Сметната палата и е обявил, че законът отговаря на принципите на Конституцията и на европейските изисквания. Тя припомни, че жалбата е внесена от 54 народни представители.

Решението на КС ни дава надежда, че направихме правилната стъпка за модернизиране на контролната система, а БСП претърпя провал в желанието си да запази статуквото, коментира Менда Стоянова.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1837 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.10 | 08:59

2
GET STUFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
..

2014.09.10 | 08:59

1
КОЙ ТЕ ПИТА ???''''''МОЖЕ'''''''' ИЛИ НЕ МОЖЕ''''''''' БЕ БОКЛУК ,............ЯЖ ЛАЙНА

Добави коментар

Водещи новини