Тираджии неприятно изненадани на "Дунав мост"

  • 01 декември 2015 11:52

  • 2962
  • 0
Тираджии неприятно изненадани на "Дунав мост"
© Булфото

Заплащането на пътни и винетни такси за товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" се извършва от днес само чрез ПОС-терминал с кредитни или дебитни карти, съобщиха от митницата в Русе.

От там коментираха, че въпреки голямата разгласа и дадения едномесечен гратисен период през ноември, когато имаше възможност да се плаща и чрез карти, и в брой, днес се оказало, че има шофьори и превозвачи, които все още не били разбрали.

"Няколко водачи на товарни камиони - основно българи, тази сутрин нямали дебитни или кредитни карти. В такъв случай не може да се направи компромис, тъй като това е единственият начин за разплащане. Налага се или да ползват обходни маршрути, или техни познати колеги-шофьори да им съдействат и да заплатят таксите на ПОС-терминала вместо тях", обясниха от митницата.

От там казаха още, че шофьорите все пак отчитат, че това е направено за тяхно удобство. Целта на промяната в начина на плащане е да се ускори процесът по обработка на товарните превози. Това ще елиминира и възможността за незаконни практики.

От митницата обясниха, че плащането на такси за автомобили се извършва или чрез ПОС-терминал, или в брой.

Последвайте канала на

2962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини