Тръгвайте на път само с подходящи гуми, предупреди АПИ шофьорите от Северозапада

  • 25 ноември 2015 20:01

  • 1764
  • 0
Тръгвайте на път само с подходящи гуми, предупреди АПИ шофьорите от Северозапада
© Булфото (архив)

Поради очакваните през нощта и утре валежи от дъжд, които според прогнозата на синоптиците е възможно да преминат в сняг в областите Видин, Монтана и Враца, Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Това се посочва в съобщение на АПИ.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Последвайте канала на

1764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини