Не мога да се ангажирам с цената на тока след либерализацията, заяви Петкова

  • 01 декември 2015 08:17

  • 1481
  • 5
Не мога да се ангажирам с цената на тока след либерализацията, заяви Петкова
©

Няма как аз или някой друг да се ангажира с това каква ще бъде цената на ел. енергия след либерализацията на пазара от 1 януари 2016 година. В световен мащаб се очерта тенденция на леко повишаване на ел. енергия, но много скоро след това тя е паднала на нива по-ниски отпреди либерализацията.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, отговаряйки на притесненията на потребителите и на теориите на опозицията.

Все пак Петкова бе помолена да внесе малко повече яснота около самото понятие „либерализация“.
„Пълната либерализация означава следното – цената на ел. енергия няма да се определя от КЕВР, а от търсенето и предлагането. За тази цел в момента са предприети поредица от стъпки“.

Обикновеният потребител ще може да избира сам доставчика на електроенергия, подчерта министърката.

Едва след като имаме яснота за целия модел, едва тогава ще имаме отговор на тези въпроси, допълни тя.

„Няма риск хората да останат без електрическо захранване и могат да сменят доставчика си без да плащат някаква такса за това. Единственото условия е е да са платили задълженията си към стария доставчик“, успокои Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Относно доставките на газ, Петкова отбеляза: „До този момент нямаме причина да се притесняваме за доставките на газ. Ние сме предприели всички необходими действия“.

Последвайте канала на

1481 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Тошев

2015.12.21 | 21:19

5
И това ми било министър - една измишльотина. Защо не назовава публично кои са монополите а се прави на ударена. Какво е направила - ЕДНО НИЩО.„ А от партийните субсидии - сладка работа. Все още действа закона че се РАЗРЕШАВА ВКЮЧВАНЕ НА НОВИ ЕНЕРГИЙНИ МОЩНОСТИ. Това е показателно че тези личности си отиват и хич не им пука. Било сложно - Какъв е проблема - ВСИЧКИ ИЗЛИШНИ МОЩНОСТИ СЕ МАХАТ. ПРОМЕНЯ СЕ ЗАКОНА И КРАЙ. Никой насила не е докаран в БГ да прави насила това.

2015.12.03 | 10:24

4
До този момент нямаме причина да НЕ ИЗЛЪЖЕМ И ДА ВДИГНЕМ ТОКА.

2015.12.03 | 10:24

3
където това се е случило цената е скачала с помоща на спекуланти (търговци)който ще направят много пари а ние овцете ще плащаме и плащаме

2015.12.01 | 09:27

2
Държавата може да провери как е формирана цената,какви са разходи за производство...
bbb

2015.12.01 | 09:24

1
иска да каже,ще ви го турнем с вазелин....

Добави коментар

Водещи новини