БДЖ спира 150 влака

  • 04 ноември 2011 16:09

  • 2783
  • 0
БДЖ спира 150 влака
© Булфото

БДЖ спира от движение 150 влака, стана ясно на пресконференция.

На този етап няма да спират влакови линии, а ще намалее броят на влаковете, които се движат по определени линии, обясни изпълнителният директор на "БДЖ Холдинг" Йордан Недев.

Няма да бъде закрита нито една влакова линия, само ще бъде променен графикът и влаковете ще бъдат оптимизирани. Със спирането на тези влакове, ще бъдат спестени 22 милиона лева на годишна база. С тези пари ще се погасяват задължения към банките кредитори, допълни той.

Недев даде пример с линията Септември - Добринище, която е губеща линия. Загубата е 7 млн. лв., но поради липсата на алтернативен транспорт, няма да бъде спряна. Влакът Пловдив – Асеновград е печеливш, но по тази линия ще бъде намален интензитетът на пътуване.

Холдингът е реализирал 4 млн. лв. приходи за тази година, а до края на годината още 7 - 8 млн. лв. трябва да бъдат реализирани. Около 25 - 30 млн. лв. трябва да бъдат реализирани в първото полугодие на следващата година. Описват се ненужните активи и трябва да бъдат продадени до средата на следващата година.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини