Обсъждат спиране на влакове

  • 13 октомври 2011 13:43

  • 1688
  • 0
Обсъждат спиране на влакове
© HotNews.bg

Обсъждат се предложения за спиране на влакове, стана ясно след среща в Министерски съвет за БДЖ. Пламен Димитров – президент на КНСБ заяви, че за синдикатите тази поредна среща е била сравнително продуктивна.

Обсъдени са въпроси, които отдавна е трябвало да бъдат решени.

Късно снощи синдикатите са получили от ръководството на БДЖ списък със 182 влака, като предварителна заявка за това - къде и как да бъдат оптимизирани влаковете.

„Тази тяхна заявка за нас е изключително тежка и не мислим, че това е поносимо, както за хората, живеещи в общините, така и за работещите в БДЖ. На всичкото отгоре очакваната икономия е в порядъка на 25 млн. лв. годишна база, които няма как да спасят БДЖ. Преговорите продължават, но към този етап аз не съм оптимист”, заяви Димитров.

Предложени са за обсъждане списъци с брой влакове и оптимизация на тяхното движение, каза транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Има предложения за спиране на влакове, които се коментират. Чакат се становища от общини и региони и от Автомобилна администрация.

По темата за Колективния трудов договор все още се водят преговори на ниво работни групи.

В Министерството на транспорта днес ще бъде подписано споразумение за събирането на членския внос по стария начин, като ще бъде възмездно – синдикатите ще заплащат на работодателя.

Срещата продължава от 13.30 часа в Министерството на транспорта.

Последвайте канала на

1688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини