Горанов: Бежанската вълна натоварва бюджета, но засега поносимо

  • 24 септември 2015 14:21

  • 1106
  • 0
Горанов: Бежанската вълна натоварва бюджета, но засега поносимо
© Булфото Архив

Бежанската вълна натоварва бюджета, но сравнително по-малко от тези на други държави като Гърция, Сърбия, Унгария, Македония. Натоварването на бюджета засега е поносимо и не обърква сметките на хазната. Това каза в Бургас министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, цитиран от БТА.

"Засега България успява да опази границите си. Трябва да има отговор дали хората, които пристигат, бягат от войната или са икономически мигранти", допълни финансовият министър.

Горанов заяви, че темата с дефицита и търсенето на решения за неговото намаляване е постоянно на дневен ред. Той посочи, че всяка година България трупа нови 2-3 процента дълг от брутния вътрешен продукт.  Оттам излизат и различните дебати за възможни решения в данъчната политика, които предлагаме за борбата със сивия сектор, добави министърът.

Министър Горанов, министъра на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и министъра на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска участваха в дискусия на тема: "Икономика на светло за по-добро бъдеще".

Министър Ангелкова, каза, че в сектор туризъм има най-голямо присъствие на сива икономика. По последни данни тя е над 50 на сто. Отчетите показвали, че от началото на тази година държавата е генерирала приход в размер на 3 милиарда лева от туризъм.

Пред журналисти Горанов съобщи, че допълнителните 20 милиона лева за системата на средното образование ще бъдат осигурени. От 1 януари 2016 година ще има увеличение на заплатите на учителите, увери финансовият министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини