Трайков: Непремерените изказвания пречат на реализацията на АЕЦ "Белене"

  • 27 октомври 2011 10:45

  • 1095
  • 0
Трайков: Непремерените изказвания пречат на реализацията на АЕЦ "Белене"
©

Има различни начини един проект да не се получи и един от тях е да се изказваш непремерено под път и над път.

Това заяви икономическият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко пред журналисти по повод изявления на ръководството на "Атомстройекспорт".

Президентът на руската компания - изпълнител на проекта АЕЦ "Белене", Александър Глухов, е обявил вчера, че е възможно компанията да увеличи своя иск към НЕК от 58 на 130 млн. евро, защото са изтекли нови отлагания на плащане за изработено оборудване за централата на стойност 70 млн. евро.

Взаимоотношенията между две компании, когато се реализира сложен проект, трябва да се основават на достатъчно сериозна работа и на ползване на каналите за извършване на дейностите по тази работа, заяви днес министър Трайков.

Това, че руската страна ще увеличи иска си към НЕК, не е достигнало по никакъв официален канал до българската страна, каза Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Когато това стане, ще дам думата на юристите, каза още Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини