Бизнесът иска по-лесно и бързо издаване на „Синя карта“

  • 12 май 2015 16:31

  • 1635
  • 0
Бизнесът иска по-лесно и бързо издаване на „Синя карта“
©

Проведе се първото заседание на Националния икономически съвет към Министерство на икономиката, предаде репортер на Novini.bg.

Този съвет има за цел да провежда политика за насърчаване на икономическия растеж и подобряване на бизнес средата в България. Ще бъдат обсъждани и нови стратегии за устойчивото икономическо развитие на страната.

На първото заседание министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва уточни, че са решени структурата и дейността на съвета. Този съвет ще бъде провеждан всеки трети вторник на месеца и на на него ще присъстват представители на работодателските организации, по възможност техните титуляри, зам.-министри от икономическото министерство, както и представители от Икономически институт към БАН.

На днешния съвет Лукарски заяви, че работодателските организации ще правят конкретни предложения за промени в закони, които касаят развитието на бизнеса. Още на следващото заседание ще бъдат предложени промени за издаването на т. нар. „Синя карта“, която към този момент се издава за 9 месеца и това много пречи на бизнеса.

Тази карта е нужна, когато наша фирма си хареса чуждестранен кадър. За да дойде той у нас обаче, е нужна именно тя.

Също така на следващото заседание се очаква да бъде разгледана и цената на индустриалния ток. Тогава ще бъдат поканени министър Петкова и шефът на КЕВР Иван Иванов за представяне на конкретните възможности.

Последвайте канала на

1635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини