В "Дунарит" готови за стачка (видео)

  • 09 март 2015 17:20

  • 2025
  • 3
В "Дунарит" готови за стачка (видео)
©

Час и половина продължи срещата на министъра на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва с представители на КНСБ и КТ "Подкрепа" при русенския военен завод "Дунарит" АД по повод спрения лиценз на предприятието, предаде репортер на Novini.bg.

След срещата министърът обясни, че на междуведомствен съвет към Министерски съвет, в който е участвал той и министърът на отбраната Николай Ненчев, е взето решение лицензът на завода да бъде отнет за 4 месеца. Причините са постъпили сигнали за икономическа и финансова нестабилност в предприятието. Той уточни, че повече подробности не могат да бъдат изнесени, тъй като информацията е класифицирана.

По повод твърденията, че 750 човека могат да останат без работа, Лукарски обясни, че спирането на лиценза не води до спиране на производството. Продукцията може да бъде изнасяна от други фирми, които имат лиценз, каза икономическият министър.

Представителите на синдикатите, които са и служители във военния завод, категорично заявиха, че не са удовлетворени от срещата. Те се притесняват за работните си места и за изхранването на семействата си. Синдикалистите казаха, че всичко, което министърът им е предложил, е в бъдеще време и не ги удовлетворява. Според тях има начини и средства заводът да не бъде затворен.

Ако се наложи, ще стачкуваме. Да не забравяме, че заводът се намира на границата с Европейския съюз, подчертаха синдикалистите.

Те съобщиха, че до 2-3 дни ще стане ясно какви действия ще предприемат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2025 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2015.03.10 | 10:27

3
Защо не казвате нищо за "руския" французин, изплувал от нищото, който се спряга за новия собственик на "Дунарит" според в. Труд - 09.03.2015 г.?

2015.03.10 | 10:27

2
Продукцията може да бъде изнасяна от други фирми, които имат лиценз, каза икономическият министър. Значи от вашите фирми за да изкарате и вие някой лев.Дойдоха скапаняците от СДС и пак гледат да приватизират и да фалират.
Истината за спирането на лицензията

2015.03.09 | 22:24

1
Прочетете в.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини