90% от влоговете в КТБ са изплатени (видео)

  • 08 януари 2015 10:55

  • 4421
  • 11
90% от влоговете в КТБ са изплатени (видео)
©

Само два процента от защитените влогове в КТБ са изтеглени кеш. Това показва, че те вярват на българската финансова система и влагат парите си в нея. Всеки един от нас си е направил изводите и прави всичко възможно да не се повтарят подобни сценарии. Това каза по време на брифинг в Министерство на финансите председателят на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков.

90% от гарантираните влогове на КТБ са изплатени. 91 300 вложители до момента са поискали влоговете си, добави той.

Радослав Миленков посочи, че най-натоварено е било през първите дни на изплащане на влоговете. Всички средства бяха осигурени още преди отварянето на банките. Част от средствата бяха вложени в държавни ценни книжа, обясни той и изрази задоволство от това, че не е било допуснато да има стълпотворения и неприятни сцени.

Слуховете, че съдбата на КТБ ще бъде последвана и от други банки, са неверни. Това е изолиран случай. Уроците са научени от лятото до сега, затова всякакви спекулации не трябва да са на дневен ред. Ще се направят и необходимите законови промени, така че слабостите да бъдат отстранени. Това каза финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Това, че медийният интерес към случая с КТБ вече намалява, показва, че си вършим добре работата, посочи финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

"Оценката на правителството е, че Радослав Миленков успя да се справи и се видя, че българската банкова система и системата за гарантиране на влоговете работи и може да бъде приведена в съответствие с европейските стандарти", заяви Горанов.

Министърът изрази надежда, че ВКС ще реши казуса с КТБ бързо. Имам уверението, че в кратки срокове ще имаме решение по жалбите на клиентите на КТБ срещу решението на за отнемане на лиценза на КТБ от БНБ. Със сигурност надзорът не се е справил, след като днес сме тук.

Промени в закона, касаещи банковата несъстоятелност, няма да се правят, посочи Горанов. Увреждане на масата на несъстоятелността няма да бъде допуснато, подчерта той.

Изнесените картини от КТБ не са част от активите на банката, посочи Радослав Миленков.

Финансовият министър съобщи, че нов външен дълг ще се тегли в началото на годината, като увери, че той ще бъде възможно най-евтин. Горанов увери, че стъпките, които се предприемат са единствено със стриктното спазване на точките по управленската програма на правителството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4421 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
МАМА ВИ ЩЕ Е.А КУРВИ И ИБРИЦИ ОТ ТУРСКАТА хатаклар

2015.01.09 | 16:29

11
А ЗАЩО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ бкп дпс и хатакларъ НЕ СА ПО ЗАТВОРИТЕ ОЩЕ ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ ПРАВОСЪДИЕ
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.09 | 16:29

10
Салям Алейкум братя сидерасти. Всеки който е дал гласът си за партия основана на етническа основа, или на партия която дава властта на партия като ДПС заслужава СМЪРТ! Ние от АТАКА додохме властта на ДПС, и застрашихме живота на 8 милиона българи. Защото ДПС е мафиотска ислямистка организация, каквато е и АТАКА но.. ми плащат! Но на нас много много не ни пука, защото сменихме вярата си, и братя сидерасти, да не забравите да се кланяте по пет пъти на ден пред телевизията на Аллах, АлфаТВ АНАДЪМНО?
BOIKYYGLY JENATA NA AHMED DOGAN

2015.01.09 | 16:29

9
BOIKO CIGANINA PRIE ISLIAMA VSIZKI TURCI SEGA GO IBAT V YSTATA I V GAZA

2015.01.09 | 16:29

8
ТИКВАТА ПРОСТА ДА ОТГОВАРЯ : КОЙ ОТКРАДНА И КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ КТБ ?! ДА СЕ ВЪРНАТ ! ВИНОВНИТЕ В ЗАТВОРА С ББ и ЦЦ БАРАБАР !
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.09 | 16:28

7
А така драги Орки от АТАКА ,добре разпространявате словото на Мордор което учите от телевизията на Аллах АлфаТВ . ДА се кланяте по пет пъти на ден пред телевизията на Аллах Алфа ТВ защото ние така ви искаме , неграмотни прости и безработни, за да ви контролираме по добре. И да разпространявате словото на Пророка Воленоглу което учите от телевизията на Аллах АлфаТВ Анадъмно?

2015.01.09 | 16:28

4
ББ е главния , най - големия крадец от ГЕРБ !
BOIKOOO-KURVOOOO-SHTE MRESH

2015.01.09 | 16:28

6
DA NE BI KURVATA BOIKO DA E VARNAL MILIARDITE KOITO OTKRADNA????-XAXAXAAAAAAAA
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.09 | 16:28

5
А така драги Орки от АТАКAllah ,добре разпространявате словото на Мордор което учите от телевизията на Аллах АлфаТВ . ДА се кланяте по пет пъти на ден пред телевизията на Аллах Алфа ТВ защото ние така ви искаме , неграмотни прости и безработни, за да ви контролираме по добре. И да разпространявате словото на Пророка Воленоглу което учите от телевизията на Аллах АлфаТВ Анадъмно?
Белгин Борисоглу

2015.01.09 | 16:28

3
Иcлямиcткaтa грyпиpoвкa ГEPБ пoдкpeпя aтeнтaтa. Ние гласуваме с ДПС закони за ограбването на българите.

2015.01.09 | 16:28

2
Тук има един самотен идиот , тиква от ГЕРБ ! Няма ли кой дагонайбе това хюмне ?!
софиянец

2015.01.08 | 14:36

1
Пожелавам на цензурата добрините които прави да се връщат в троен размер... Нали четеш...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини