Тотю Младенов: Няма как да бъдат увеличени детските надбавки

  • 01 октомври 2011 20:08

  • 1479
  • 2
Тотю Младенов: Няма как да бъдат увеличени детските надбавки
© Булфото

Няма шанс преди края на годината да бъдат увеличени детските надбавки.

Това обяви министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко в отговор на протест, обявен от родители в цялата страна.

Те поискаха от държавата да бъде променена системата за социално подпомагане.

В Пловдив над 5 000 души подкрепиха идеята за протест във Фейсбук, но пред общината се събраха само шест майки.

В други градове протестите бяха малко по-многобройни.

На всички майки социалният министър отговори, че няма как детските надбавки и майчинските да бъдат увеличени до края на годината. Въпросът ще се обсъжда, когато се гледа макрорамката за бюджет 2012.

"Тези 35 лева на месец за дете, те няма да стигнат за издръжката на това дете, това е една допълнителна помощ на тези семейства, които имат ниски доходи, това е целта. Искам да кажа, че България е единствената страна в ЕС, в която има толкова дълго платено майчинство - 410 дни. През това време се получава 90% от работната заплата. От тази гледна точка, въпреки кризата, ние запазихме тази придобивка и ще я запазим”, заяви социалният министър за БТВ.

Последвайте канала на

1479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
boroto

2011.11.04 | 11:57

2
Могат да се увеличат и като сума и като брой получаващи такива помощи с едно единствено нещо - отпускат се само до трето дете. Така ще има ресурси за увеличението, а ако семействата желаят повече деца, ще трябва сами да планират имат ли възможност за тяхното отглеждане.
Кик

2011.10.11 | 13:26

1
Тотенце опитваш да замажеш нещо ама не ти се получава. Може и да няма държава в европа която да дава 400 дни. Ама да знаеш какви пари дават еднократно за раждането? Не знаеш нали? Защо ти е да знаеш? Какво те интересува теб? Ти виждаш и чуваш каквото ти е по-изгодно. Нямало било пари. Мачкайте дребният и среден бизнес- да минава към сивата икономика. И си затваряйте очите олиговнарсите като скатават милиарди левове данъци- само така ще има пари. А на Бойко нали не му се седи на едно място в офиса да си върши важната работа- да се разхожда из българия да реже лентички. Не може да прати някой негов заместник да ги реже- то е доста сложна и отговорна работа. Амин.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини