Захариева: До седмица ще имаме работещ енергиен борд

  • 18 август 2014 21:13

  • 1636
  • 4
Захариева: До седмица ще имаме работещ енергиен борд
© Булфото

До началото на следващата седмица ще бъде съставен енергийният борд и ще заработи ефективно, обяви вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерна Захариева пред журналисти.

Захариева обяви, че основната задача на енергийния борд е да намери и предложи решения, за стабилизиране на сектора, който е пред колапс, заради натрупани дисбаланси, следствие от неефективни решения, взети под политически натиск. Вицепремиерът още миналата седмица алармира, че ни чака режим на тока, ако не бъдат взети спешни мерки.

„Бордът трябва да предприеме първите най-важни стъпки, с които да спасим сектора, тъй като е реална опасността още през октомври системата да колабира", заяви днес министър Захариева.

Според нея всеки месец НЕК губи по 50 млн. лв., заради което не се разплаща с компаниите, от което страдат всички.

Захариева е разпоредила пълна проверка на НЕК за извършените плащания, защото имало информация, че въпреки кризата някои дружества са получавали пари от държавата редовно, а други не.

Синдикатите подкрепиха създаването на енергийния борд като важна стъпка за стабилизиране на сектора.

По време на разговорите бяха обсъдени проблемите в сектор „Енергетика", кризата със затварянето на КТБ, липсата на финансиране за строителството на участъци от АМ „Хемус" и състоянието на „Напоителни системи".


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1636 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.19 | 04:12

4
Малей ййййййй
Винету

2014.08.19 | 04:11

3
Що цяла седмица бе душа, това мога да го реша за час два
koko

2014.08.19 | 03:12

2
Гледате в неправилната посока. Не става с "жълтичко по човката" да се целите на високо. Кучето е заровено в "Мариците" , вотаиците и ЕРП-тата.
koko

2014.08.19 | 03:12

1
Гледате в неправилната посока. Не става с "жълтичко по човката" да се целите на високо. Кучето е заровено в "Мариците" , волтаиците и ЕРП-тата.

Добави коментар

Водещи новини