Трайков: НЕК трябва да вдигне още 10 пъти тока, за да погаси задълженията си

  • 04 юли 2014 08:58

  • 1869
  • 7
Трайков: НЕК трябва да вдигне още 10 пъти тока, за да погаси задълженията си
©

С това увеличение с 14% на цената на тока на НЕК се компенсират около 10% от общите му задължения. Трябва още десет пъти по толкова да се увеличава цената на тока, за да се погасят тези задължения.

Тази тревожна прогноза даде в сутрешния блок на бТВ бившият енергиен министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Като магия на Астор определи той всяко решение на ДКЕВР от последната година.

Очевидната цел е да се спаси НЕК, но с тези темпове, увеличаване с 14%, те погасяват стари задължения, обясни още бившият министър на икономиката от кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Увеличенията са различни за клиентите. Въпросът е, че всъщност ЕРП-тата, които ще дадат на хората по-високи сметки, всъщност ще получат намаление на своите цени, т.е. парите за мрежата средно и ниско напрежение намалява, маржът на ЕРП-тата се намалява, допълни още Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Според него вдигането цената на тока не е решение. Трябва да се проведат разговори, трябва да се оптимизира работата на държавните предприятия, в което се включва преговори със синдикатите, по думите му.

Трябва да се промени начина на работа на Държавния регулатор.Трябва да се оптимизират компаниите, да се либерализира цената, каза още Трайков.

На въпрос защо допреди няколко месеца намаляваха цената на тока, а сега я увеличават той отговори: „Намаленията на цените се правиха по същия магически начин, както и сегашното малко повишение“.

„Аз не мисля, че има начин с юридически фокуси задълженията да изчезнат. Затова какво точно правим е малко по-дълъг разговор и не толкова интересен“, коментира икономистът.

Припомняме, бе решено около 1 лв. от сметките ни за ток също да отиват за погасяване задълженията на НЕК.

Последвайте канала на

1869 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.07.24 | 18:20

7
Трайковввввввввв да ти начукам като направиш заплата Европейска тогава мисли за увеличения. Нали се налапа с кинти по времето на Боко-Тиквата. Май протестите ще започнат отново народа не е виновен за дълговете на НЕК!
Трайков

2014.07.24 | 18:19

6
НЕК ще ги вдигне, ама нали знаеш че това ще стане на гърба на следващото правителство, което НЯМА да има вина за това!

2014.07.24 | 18:19

5
ЩЕ ВДИГНЕ 10 ПЪТИ ТОКА АМА ЩЕ ГИ ИЗГОНИМ ОТ СТРАНАТА НАЧЕЛО С ТЕБ. ЕТО ЗАТОВА НЯМА ДА ТЕ ИЗБЕРЕМ НИКОГА, ЩОТО СИ НЕКАДЪРНИК.

2014.07.24 | 18:19

4
Сори обаче на Запад тока не е 10 пъти по-скъп.

2014.07.24 | 18:19

3
Ще си плащате сладки ми овчици за стригане, ще си плащате! Иначе НЕК ще фалира, чудо голямо! Но всички знаем защо сметката не излиза - 1 милион сиган краде на поразия ток (да беше само кражби, ами и подлага на геноцид българите)! Е, как да се оправим като има толкова много отрепки, които само ни доят!

2014.07.08 | 00:13

2
Я ходи да се гушкате с Гамизов е не се обеснявай.
antonov

2014.07.07 | 17:12

1
Do moderatora-S nepublikuvaneto na mnenieto mi o6te vednag dokazvate tova,koeto toku 6to iztrihte....Qvno e,4e prosta6tinata se e prevarnala v stil na povedenie,koeto vie napalno spodelqte....Vesel den...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини