БНБ: Банките функционират нормално заради мерките

  • 30 юни 2014 20:24

  • 1905
  • 0
БНБ: Банките функционират нормално заради мерките
©

Съгласно данните, с които Българската народна банка разполага в края на работния ден, напрежението от петък, възникнало вследствие на организираната криминална атака срещу някои български банки, в края на днешния ден вече е преодоляно. Това се казва в съобщение на пресцентъра на БНБ.

В резултат на предприеманите мерки банковият сектор в България функционира нормално. Възползваме се от възможността да благодарим за разбирането и подкрепата на всички държавни институции, политически сили, медии и цялото българско общество, се казва в съобщението. От БНБ отново напомнят за необходимостта от трезва и внимателна преценка на всяко публично изявление по отношение на българската банкова система.

ДАНС продължава работата по изясняване на опитите за дестабилизация на банковата система в страната. В агенцията е отворена телефонна линия 02/8147095 за сигнали на граждани, които са получили съобщение - sms или email, съдържащо негативна информация за състоянието на български банки. Сигнали могат да бъдат подавани и на електронен адрес press@dans.bg

Последвайте канала на

БТА
1905 0

Свързани новини

Водещи новини