Делян Добрев: Необяснимо е откъде идва дефицитът в енергетиката

  • 29 юни 2014 17:17

  • 1730
  • 10
Делян Добрев: Необяснимо е откъде идва дефицитът в енергетиката
©

Защо в последната една година се намалява цената на тока, след като в енергетиката се трупат само дефицити. Отлагането във времето на тежките решения за някой друг ще ги платим всички ние и то с лихвите. Отчетите на НЕК за 2013 година не са ни представени. По тях ще се види какво е сторено в енергетиката. 1,9 милиона дефицити имаше в края на управлението на ГЕРБ. Само за една година дефицитът е нараснал с 2,5 милиарда. Това е невъзможно, според мен това е игра с цифрите. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Бизнесът излезе с декларация, че АЕЦ "Козлодуй" ще намали цената, за да има по-голяма конкуренция между фирмите. Необяснимо откъде идва този дефицит. Нямат да плащат големи проекти, както при нас с "Цанков камък". Според Добрев грешната политика с намалението на цената на тока също не би генерирала подобни дефицити.

Имахме доклад през 2013 година, че в две ЕРП-тата са разходвани големи средства. Има една вратичка в Закона за обществените поръчки, която те са използвали, за да вършат нарушения законно. С промените, които направи правителството тази вратичка се отвори по-широко. За мен е необяснимо защо го направиха.

Поръчка подписана между Коледа и Нова година няма как да е изряден. Два месеца преди да бъде обявен спечелилият конкурса, фирмата-изпълнител се хвали, че е подписала договор. ЕС казва, че има неясноти по договора за "Южен поток", а ние в същото време подписваме договор - всичко това са грешки, подчерта Добрев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1730 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2015.06.17 | 08:30

10
ГРЕШКИ ГРЕШКИ ГРЕШКИ БЕЛЕНЕ ЕДНА КОЛИЧКА ДОКУМЕНТИ ОТДЕЛНО ПАПКИ ВИНОВНИ НЯМА БЛИЗО МИЛЯРД НЯМА КАМАНИ ОГЛЕДАЛА ВИНОВНИ НЯМА ДОРИ НЕ СИ ПРАВАТ ТРУДА ДА РАСЛЕДВАТ .

2015.06.17 | 08:30

9
pederas ot gerp smart za vas
Мале мале

2015.06.17 | 08:30

8
Ей така като почнат да се правят на ударени най-много ме дразнят... А народа ако продължава да си мълчи още много много ще има неща да плащаме..
bbn

2015.06.17 | 08:30

7
делянчо питаи доган.кирил Гоцев.иван костов .това са едни от членовете на мафията .които искат да затрият БЪЛГАРИЯ.

2014.07.01 | 14:26

2
Също така е необяснимо как по времето на Герб изчезнаха 1,5 милиарда лева!

2015.06.17 | 08:29

6
ами един милиард изтеглиха и тия новите или вече стари още при старта на управлението си преди една година. а преди няколко месеца още три милиарда и половина. до тук станаха четири и половина а са още на една година управление. докато при герб са изчезнали един милиард и половина за четири години. както и да го смятам стават по 400 милиона на година и то недоказанотоест тези сега дърпат десет пъти повече пари от тиквата

2015.06.17 | 08:29

5
През 1985-1990 год. комунистите откраднаха 10 милиарда лева т. e. целия паричен резерв на България. Те изнесоха тези пари чрез задграничните търговски дружества, по същество - фирми на Държавна Сигурност, КГБ и БКП за търговия с валута, оръжия, наркотици. Тези фирми съществуват и сега под други имена; каналите са същите. През 1990-1992 год. 10-те милиарда бяха разпределени от Луканов между верни комунисти и агенти на ДС, които след това ги ре-инвестираха в България. Така се образува днешната олигархия, която държи лостовете на властта в България. След това Луканов беше убит от своите господари от КГБ, за да се прикрият следите на чудовищната манипулация с парите на българския народ. БСП, ДПС, Атака, България без цензура са политически следствия на комунистическо-агентурната приватизация в България. Народът трябва да знае за тези престъпления. Долу червените предатели! Да живее Майка-България!!!

2015.06.17 | 08:28

4
Тоя мушмурок, кога стана ганосчия, кога му почерня задника!
Думба-лумба два дни,цял живот гладни!

2015.06.17 | 08:28

3
Абе говедо,нали ВИЕ продадохте през Март(20 дни преди да си тръгнете) държавния дял от 34% на ЕРП,и по този начин ги направихте 100% собственици на ел.мрежата.Нали ВИЕ пуснахте волтаци,за 1 гигават(колкото един блок на АЕЦ),със убииствени цени),как няма да е скъп тока?Ващ,та верица нагла.Всичките сте във далаверите-всички!
123

2014.06.30 | 09:21

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини