Правителството работи срещу интересите на страната, смята Димитров

  • 16 юни 2014 07:50

  • 1409
  • 2
Правителството работи срещу интересите на страната, смята Димитров
©

Имаме признание на премиера по време на изслушване в Народното събрание, за подписан договор по проекта "Южен поток". Тези противоречия показват, че вътре в правителството е пълен хаос. Важното е на коя дата това правителство е подписало договор за заем, при положение, че е имало стартирала наказателна процедура. Това коментира Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от Реформаторския блок по БТВ.

Правителството рискува всички фондове да бъдат спрени, за да стартира един рисков проект. ЕК има нужда от нов конкурс, защото сегашният е в нарушение. Този проект стартира в нарушение, както беше с проекта "Белене". Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на трябва да отговори дал ли е мандат за подписване на договор и кога го е направил, категоричен е Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Ние от Реформаторския блок смятаме, че има подписан договор. Те искат през тази тръба да минава само руски газ. Това правителство не иска да спази европейските правила за конкуренция и това ще ни донесе само негативи. Това правителство работи срещу интересите на страната, смята Димитров.

Не на това мнение беше енергийният експерт проф. Атанас Тасев. Според него премиерът Орешарски е предприел стъпки, които ни отдалечават от проблемите в Русия и целят връщането на доверието на ЕК към страната ни. "Южен поток" задължително трябва да спазва европейското законодателство, категоричен е Тасев. "Ние имаме два сценария - европейски и глобален. Орешарски издаде разпореждане, което е политически акт, за да бъдем защитени. За да бъдат защитени интересите на държавата трябва да има решение на Министерски съвет. "Южен поток" е много важен за нас. Превръщаме се в много сериозен транзитьор на газ. Този газопровод дава повече възможности за страната ни, категоричен е Тасев.

Трябва да се гарантира достъп на трети доставчици на газ. Този достъп при нас е гарантиран, защото иначе регулаторът няма да издаде разрешително. "Южен поток" ще се превърне в "Набуко" 2. Проблемът е входът на тръбата. Дори Путин го каза, че ще се включат и други страни на входа на тръбата, заяви Тасев.

Това правителство си подписва договорите, въпреки европейското законодателство. Има опасност от спиране на всички европейски фондове. Ако има тежки неустойки страната също ще трябва да плаща, изрази опасенията си от своя страна Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1409 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BOB

2014.06.22 | 08:57

2
TOZI POLITIK;;;TERMINATOR E ANTIKA
ббн

2014.06.22 | 08:57

1
мартинчо иван костов не те ли научи да крадеш за 5 поколения напред а.явно не щом виеш като гладно куче.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини