Румен Овчаров: Борисов се оказа по - нагъл и от Костов

  • 14 септември 2011 15:55

  • 4593
  • 7
Румен Овчаров: Борисов се оказа по - нагъл и от Костов
© Булфото

С такова нахалство не са налагани купувачи при нито една друга приватизационна сделка.

Бойко Борисов надмина и Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в по време на изслушването в парламентарна комисия на представители от Агенцията за приватизация и МИЕТ за продажбата на „Булгартабак Холдинг” АД.

Овчаров попита - след като е бил ясен купувачът на дружеството, защо не е била представена документацията за него на Надзорния съвет. Депутатът заяви още, че директорът на приватизационната агенция Емил Караниколов спекулира с мнението на консултанта по процедурата „Ситигруп” и че становището за сделката далеч не е положително.


Народният представител Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на заяви, че от ДПС ще следят как се изпълнява ангажиментът на купувача за изкупуването на 5 хил. тона тютюн. „Удовлетворява ни това, че се запазва бизнесът и то със сериозни гаранции. ДПС блокира няколко сделки заради това, че стратегическият инвеститор не е поемал ангажименти като тези. Запазването на бизнеса е и запазване на работните места”, заяви депутатът от ДПС. Той отбеляза, че никога държавата не е посягала на оперативния кеш на дружество при приватизационна сделка. „Има случаи, когато не са успявали да вземем дори дивидента, въпреки че сделката е била изгодна от гледна точка на стратегическото развитие на продаденото дружество”, посочи депутатът.

По думите му, би било добре да има по-сериозни социални гаранции. „Фактът, че все пак има гаранции за бизнеса и работните места, е една стъпка напред и краят на сагата „Булгартабак” е по-скоро положителна стъпка”, смята Цонев. Той припомни, че трябва да се прави разлика между крайния собственик и купувачът. Рядко крайният собственик може да бъде разкрит, според Цонев. По думите му, в приватизационната сделка за „Булгартабак” е трябвало да бъдат разкрити всички участници в съдружието.


На изслушването присъстват и работници от "Булгартабак". Според Никола Миленков, председател на тютюневата федерация към КНСБ, Агенцията по приватизация е направила един голям курбан за изборите с приватизационната сделка.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4593 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Az

2015.07.12 | 19:02

7
Точно Р.Овч. да говори за наглост ......
и аз

2015.07.12 | 19:02

6
точно той да не е стока но Борисов е най-наглия от "ДЕМОКРАЦИЯТА"
Гого

2015.07.12 | 19:01

5
И двамата са еднакво тъпи и на двамата имат огромна черна дупка във главите им!
баба Пена

2015.07.12 | 19:01

4
Когато чуя комунист да говори за наглост.... и гледам откъде изгрява слънцито!

2013.12.15 | 20:14

1
бабо Пено, докато гледаш откъде изгрява слънцето, не е лошо и в речника да погледнеш ... за слънцето, демек ...
Az

2015.07.12 | 19:01

3
Най наглия парадира хахаха Леле...От комуняга по нагъл нема ! А че бойко е сикаджийска мутра го знаят и кучетата на село ! Докъде ни докараха комунягите че да избираме мутри за управленци !
гнусотник

2015.07.12 | 19:00

2
оФчаров, ще пикая на гроба на семейството ти, мръсна червена проститутка!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини