Новият шеф на БЕХ: Токът няма да спре

  • 15 май 2014 18:23

  • 1835
  • 0
Новият шеф на БЕХ: Токът няма да спре
©

Спорът между ЕРП-тата и НЕК трябва да бъде решен от ДКЕВР възможно най-скоро. Няма опасност хората да останат без ток. Тук въпросът е за пари. Доставките на ток не са застрашени. Газова криза също няма да има. Това каза новият шеф на БЕХ Иван Йончев пред ТВ7.

Смятам, че в най-скоро време споровете между Украйна и "Булгаргаз" ще бъдат решени. Не очакваме нарушения в доставките на синьо гориво. Ако евентуално спрат доставките сме подготвени, чрез резервни доставки. Приветстваме идеята на министъра на икономиката Дрсгомир Стойнев за осигуряване на алтернативни източници за доставки към страната ни, категоричен е Иван Йончев.

Йончев смята, че "Южен поток" ще се строи. ОТ БЕХ са категорични, че никога не се е говорило за прекратяване на проекта. Той заяви, че страната ни е дала гаранции на ЕС, че всички изисквания по проекта ще бъдат спазени.

Мерките, които сме предприели за стабилизиране на НЕК вече действат. Финанси са осигурени, стриктно спазваме разпоредбите на министерството. Финансовите активи са разпределени в три банки. Проучваме различни условия, които ще бъдат най-изгодни за страната ни, обяви Йончев.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини