Износът на ел. енергия от мини "Марица изток" скочил със 100%

  • 15 май 2014 14:58

  • 1324
  • 2
Износът на ел. енергия от мини "Марица изток" скочил със 100%
©

В момента в мини "Марица изток" се работи на четири смени, износът на електроенергия за една година е с ръст от 100 процента, а капацитетът на целия комплекс, се е увеличил за една година с 40 процента. Това коментира министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на на пресконференция след представяне на дейността на "Национална компания Индустриални зони" ЕАД.

Министърът определи като "уродливо срастване" между бизнес и политика изнесена в медиите информация за електронна кореспонденция на бизнесмена Иво Прокопиев, свързана с електроразпределителните дружества. "Четейки този имейл, си дадох ясна сметка за случилото се през последната една година и как то е било контролирано", каза Стойнев, цитиран от БТА.

По думите му още с встъпването му в длъжност е имало конкретна атака за разпродаване на българската енергетика.

Когато заявихме, че българската енергетика не е за продан, започнаха и атаките, коментира министърът. "С нетърпение очаквам, може би, да видя и следващия имейл, който дава заповед за вот на недоверие, защото в този имейл ясно се показва колко са услужливи политическите партии ГЕРБ и Реформаторският блок", каза още Стойнев.

В коментар на оповестените вчера от ДКЕВР доклади от одита на електроразпределителните дружества у нас, министър Стойнев каза, че в България трябва да се спазват законите, а който не го прави, трябва да си понесе последствията. Искам отново парите на НЕК да се върнат в предприятието, заяви Стойнев.

Последвайте канала на

1324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Р.Райнов

2014.06.02 | 14:56

2
Човекът казва точно истината, но някой трябва да чете по-внимателно...
ток

2014.05.20 | 22:00

1
Тоя зациклещия пак лъже като дърт циганин мини марица изток не произвежда ел. енергия, а само и единствено ВЪГЛИЩА! И между другото, кво стана с предпиятието РЕМОТЕКС в Раднево, за което излъга хората на 21.12.2013 г., че ще става държавно и ще има работа за всички?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини