Трайчо Трайков: Политици заблуждават за шистовия газ

  • 08 септември 2011 19:11

  • 3491
  • 25
Трайчо Трайков: Политици заблуждават за шистовия газ
©

Не приемам експлоатирането на страховете на хората с политически цели - това заяви в Разград министърът на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко по повод протестите срещу проучванията за добив на шистов газ в Североизточна България. По думите му трябва да сме внимателни, но и да имаме кураж, за да знаем какво имаме и как да го използваме.

Хората могат за бъдат спокойни, спазваме стриктно екологичното законодателство - категоричен бе Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в отговор на въпрос на Дарик притесняват ли го протестите срещу проучванията за добив на шистов газ.

„Неслучайно казвам, че трябва да се много внимателни, но трябва да имаме и кураж, за да знаем какво имаме и как да го използваме, разчитаме на най-стриктното екологично законодателство в света - на ЕС, спазваме го и ще го спазваме до буква и цифрата на закона, така че хората могат да са спокойни. Ако можем да станем по-богати от това, което имаме по безопасен начин, това ще се случи, от това ще спечели и държавата и хората по общини, ако има недопустими опасности, това няма да се случи.

Министър Трайков се обяви против използването на темата за политически цели.

Това, което категорично не приемам, е използването и въвеждането в заблуда на хората, експлоатиране на страховете с политически цели, защото ще дойде време когато пак ще се питаме каква е цената на газа на продуктите, как да постигнем конкурентоспособност на икономиката и ще сме много безотговорни и страхливи политици, ако не сме направили опит да проучим всички възможности да станем по-богати."

Последвайте канала на

3491 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
ТРАЙЧО

2011.12.11 | 23:39

25
ако не сме направили опит да проучим всички възможности да станем по-богати---Вие от ден на ден ставате все по-богати ама ние ще се тровим тъпа тикво- Т Т или ТРАЙЧО ТР.!!! Купи си къща там дето ще сондират за тоя гаден газ,айде да те видим ТРАЙЧО....
Към коментатора Трайчо

2011.10.02 | 01:48

12
Вие от къде знаете,че е вредно,аз съм изцяло съгласен с мнението на министъра,че ако може да се пробва,трябва да се пробва.Замисли се какво иска да каже,а не да тръгваш като пърле пред майка си и говориш,че те всички са айдути!

2011.12.11 | 23:39

24
Ако министъра каже да ти го бутна отзад , пак ли си съгласен??????

2011.09.19 | 22:29

9
А ти откъде знаеш че не е - сигурно си от ония платените за изборите...
Галя

2011.12.11 | 23:39

23
Франция забрани със закон подобни проучвания на своята земя. Да не би по-глупави от Трайков? Чии интереси лобира тоз господин?
Джон

2011.09.19 | 22:28

7
Проблема е, че ние каквото и да си говорим, тия момчета ще си изиграят играта, защото винаги са доказвали своята безпардонност! А и такива стратегически решения са винаги подплатени с огромни пари и силни външни политически лобита! За съжаление нашия народ няма дисциплината да си отстоява правата! Англия и Франция забраниха, а в други държави, компанията е глобена с милиарди! Но не забравяйте, че в момента управляващите са на невероятна висота! Толкова високо, че постоянно се подпират на параноята - БСП!
Крум - студент

2011.12.11 | 23:39

22
Дилемата отново е по-добър от икономическа гледна точка живот или по-здравословен живот. Експертите са категорични...в преспектива това е лоша инвестиция. В България никой не гледа в по-далечно бъдеще...никой не си и прави планове...и защо...всичко е твърде несигурно и нестабилно...моето мнение обаче: Добруджа житница за поколения, а не газопровод на деня.
bor3d

2011.12.11 | 23:39

21
Вижте в Америка какво стана с този шистов газ, огромни райони напълно унищожени, цели области изправени пред екологична катастрофа за да могат хора като този боклук да станат по-богати. НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!!!!!!!
---- Прикрепено писмо (do Georgi Sedevchov Parvano

2011.12.11 | 23:38

20
---- Прикрепено писмо (do Georgi Sedevchov Parvanov) ---- Подател: evgeni slavkov До: press@president.bg, president@president.bg, office@president.bg Относно: do Georgi Sedevchov Parvanov Дата: Четвъртък, 2011, Септември 8 19:32:41 EEST Господин Първанов,като токова милееш за България досега защо не засегна темата за енергийната сигурност,та сега ще и лобраш за шенгенското пространство,пак и от каква позиция ??? Тази "енергиийна" думичка всички знаят с какво се асоциира.Ами темите които сега използваш като повод да не те забравят саществуваха и по интернет дори,та тавоите 152 души президентски и съветници не те ли побутнаха в блаженния ти летаргичен сьн?????Не ,не Георги,хитростта ти и наглостта ти са паралелни,но теб и Бойко ти вярват вече само бабичките ,директора на К1 , Сертов и дядо ---- Прикрепено писмо (do Georgi Sedevchov Parvanov) ---- Подател: evgeni slavkov До: press@president.bg, president@president.bg, office@president.bg Относно: do Georgi Sedevchov Parvanov Дата: Четвъртък, 2011, Септември 8 19:32:41 EEST Господин Първанов,като токова милееш за България досега защо не засегна темата за енергийната сигурност,та сега ще и лобраш за шенгенското пространство,пак и от каква позиция ??? Тази "енергиийна" думичка всички знаят с какво се асоциира.Ами темите които сега използваш като повод да не те забравят саществуваха и по интернет дори,та тавоите 152 души президентски и съветници не те ли побутнаха в блаженния ти летаргичен сьн?????Не ,не Георги,хитростта ти и наглостта ти са паралелни,но теб и Бойко ти вярват вече само бабичките ,директора на К1 , Сертов и дядо поп и Путин. Абе Първанов ако си толкова родолюбец,къде ти бе мнението относно темата "Българтабак" ???? Ах ти Георги-Мажоритарний симпатяга такъв,дори и Доган ти завижда на лукавостта ти...... поп и Путин. Абе Първанов ако си толкова родолюбец,къде ти бе мнението относно темата "Българтабак" ???? Ах ти Георги-Мажоритарний симпатяга такъв,дори и Доган ти завижда на лукавостта ти......

2011.12.11 | 23:30

19
"Само когато последното дърво бъде отсечено!Само когато последната река бъде отровена!Само когато последната риба бъде убита!Само тогава ще разберем,че парите не могат да се ядат!"
АРИ БЕГАЙ!!!

2011.12.11 | 23:30

18
ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗАБРАНИЛО НА БАН ДА ПУБЛИКУВА ДАННИ ЗА ЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ. НЕЗНАМ ЗА ВАС,НО АЗ ИСКАМ ХЛЯБ ДА ЯМ ПЪК ДО РАБОТА МОГА И С КОЛЕЛОТО.
БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОДАН!

2011.12.11 | 23:30

17
Продават ни за жълти стотинки. Трайчо не се пробвай да пробутваш закон за шистовия газ,че е тогава не само властта ще загубите. Ти виждал ли си комбайна,а знаеш ли как ще минат върху сондите посред нощ.

2011.12.11 | 23:30

16
В САЩ са пропищяли, в Англия са забранили (след като са установили, че сондите предизвикват слаби ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ), в половина Европа са забранени, а в другата половина въобще не им се занимава с подобни простотии.... само ние сме най-умни на света и дай да разрушим и малкото останала природа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини