За фалити в енергетиката не може да се говори, смята Аталай

  • 03 април 2014 14:54

  • 1211
  • 0
За фалити в енергетиката не може да се говори, смята Аталай
© Булфото

За фалити в енергетиката е нереално да се говори, заяви пред журналисти в парламента председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай от ДПС.

По думите му енергетиката е сфера, в която има регулаторен орган, който определя ценови период и цените са на база на разходите на електроразпределителните и добивните предприятия, както и на генериращите мощности. "Това е може би единствената сфера, при която не би трябвало да се говори изобщо за фалити. Може евентуално да има нарушения в потоците", коментира Аталай, цитиран от БТА.

По думите му работа на ДКЕВР е да определи цените така, че от една страна, потребителите да могат да платят, а от друга - предприятията по веригата да могат да си покрият разходите и да не бъдат декапитализирани. Аталай изрази убеждение, че държавният регулатор ще постъпи "отговорно" по отношение на формирането на цената на електроенергията.

В отговор на въпрос дали ДКЕВР изпълнява партийни поръчки, депутатът заяви, че това може да се разбере, когато протестите на всички недоволни от цената на електроенергията се преместят пред Министерския съвет. Той допълни, че засега няма такива впечатления.

Последвайте канала на

1211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини