Димчо Михалевски: Сделката с "Булгартабак" е манипулирана

  • 31 август 2011 13:18

  • 1160
  • 0
Димчо Михалевски: Сделката с "Булгартабак" е манипулирана
© Булфото

Истинското решение е незабавно спиране на процедурата за приватизация на "Булгартабак", каза в кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски във връзка с приватизацията на "Булгартабак".

Трябва да се променят правилата, тогава ще се явят много по-сериозни и много по-отговорни участници в приватизацията, допълни той.

Това е първата приватизационна сделка на ГЕРБ, които очевидно показват, че не могат да правят нещата по честен начин. Приватизацията на "Булгартабак" е особено важна в условията на тежка криза за инвестиции в България, каза Михалевски.

Когато инвеститорите видят този подход, последствията ще бъдат още по-трагични за нашата държава. Когато те видят, че нещата се манипулират на най-високо ниво, тогава нещата стават трагични. Очевидно не се защитава държавният интерес. Как инвеститорите да дойдат в държава, в която не се защитава държавният интерес, а трябва да се очаква, че ще се защитава частният интерес, заяви той.

Според него, това е тест за ГЕРБ и лично за премиера. По думите на Михалевски, сделката е манипулирана, нарушава стратегическия и финансов интерес на държавата.

Наличните активи на "Булгартабак" са 167 милиона лева, общите активи надвишават пасивите с 320 милиона лева. Това са близо 160 милиона лева разлика. Ние ще почерпим приватизатора с 60 милиона евро, образно казано, и това е скандално, каза още Димчо Михалевски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини