Няма опасност от по-високи цени в хранителните вериги, увери Греков

  • 26 март 2014 13:26

  • 2479
  • 6
Няма опасност от по-високи цени в хранителните вериги, увери Греков
© Булфото

Ще бъдат изплатени 15 млн. лева на дружеството „Напоителни системи“. Това заяви след заседание на Министерски съвет министърът на земеделието и храните Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, предаде репортер на Novini.bg.

По думите на земеделския министър тези средства са необходими, тъй като дружеството трябва да се разплати с кредиторите и с работниците, които вече 3 месеца не са взимали трудовите си възнаграждения.

Стана ясно, че премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е поставил задача на Греков, както и на министъра на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас да изготвят доклад за състоянието на дружеството и за перспективите му, тъй като „Напоителни системи“ обслужва важен сектор в селското стопанство, в частност земеделието, на което българското правителство залага като приоритетен отрасъл.

Министър Греков съобщи още и че няма опасност да бъдат повишени цените в хранителните вериги, което от известно време се лансира в публичното пространство.

Опасността от повишаване на цените дойде от готвено ново законодателство, имащо за цел да бори монополи и картели на пазара на бързооборотни стоки. С проекта се предлага да отпаднат таксите, които събират търговските вериги от доставчиците, което от бранша определиха като груба намеса на държавата в свободата на договаряне, което може да доведе до влошаване на бизнес средата и отблъскване на инвеститорите. Това от своя страна, по думите им, до повишаване на цените в хранителните вериги.

„От 7-8 месеца вече водим диалог с големите вериги и с голяма част сме се разбрали за това как повече български продукти да бъдат предлагани в тези вериги“, отбеляза Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

Последвайте канала на

2479 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
maynata ti

2014.03.28 | 10:43

6
Боклук върни се при бубите си в университета брей, докато не е станало късно, защото лично ти хал хабер си нямаш от управление. Да те е+ба боклук прост, тъп, долен.

2014.03.28 | 07:00

5
Така се обработва общественото мнение. Това за начало.

2014.03.27 | 18:19

4
То всеки знае че не може да казваш на частника за колко да си продава стоката.По добре помислете за дублиращи държавни производители на месо и плодове с което да помогнете за намаляване на цените и създаване на работни места.
ЗОВЪТ НА БЪЛГАРИЯ

2014.03.26 | 23:16

3
Хващате ли вяра на тази гуша? Той ви лъже. Не може да диша от преяждане,а хора умират и се самоубиват от глад и безпаричие. САМО СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ

2014.03.26 | 20:37

2
Какви цени ще пипаш бе Греков .Все едно да ми кажеш за колко пари да си продавам моята кола .Това не ти е комунизма

2014.03.26 | 16:43

1
предизборно няма, а от 01.06. оле мале

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини