Терзиева: Не се отказваме от тунела под Шипка

  • 11 декември 2013 16:20

  • 1633
  • 1
Терзиева: Не се отказваме от тунела под Шипка
© Булфото

Проектът за тунел под Шипка е толкова важен за правителството, че ако се налага, за изграждането му ще се пренасочат средства от Лот 3 на автомагистрала "Струма", обяви в Стара Загора министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и, цитирана от БНТ.

Този участък от магистралата се предвижда да се финансира с пари от ЕС през следващия програмен период. В началото на 2014 година пътната агенция ще внесе преработения вариант на апликационната форма на проекта за бъдещ тунел под Шипка в Европейската комисия, съобщи още Терзиева. "Тунелът под Шипка е в приоритетния индикативен списък по ОП "Транспорт" заедно с ЛОТ 3 на АМ "Струма" - знаете, че задължително трябва да почнем и изградим до 2020 година, следващ проект е Видин-Монтана, Калотина-София и тунелът под Шипка", коментира тя.

Тя увери, че върнатата преди време от ЕК апликационна форма за преработване не е проблем. Тя припомни, че това е обичайна процедура в Брюксел, която е била задействана и за проекта за Западната дъга на софийския околовръстен път. Терзиева заяви и че въпреки делото, което се разглежда от ВАС, за ОВОС на тунела, работата по проекта не била спряла, нито пък имало "някаква драма".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
konq

2013.12.12 | 23:11

1
samo tam ne bqha minali imanqri negalno de adi iznesete koto e ostanalo

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини