Борисов: БЕХ е взел 1,3 млрд. лв. заем, за да държи изкуствено ниска цената на тока

  • 16 ноември 2013 20:43

  • 3746
  • 8
Борисов: БЕХ е взел 1,3 млрд. лв. заем, за да държи изкуствено ниска цената на тока
©

Българският енергиен холдинг /БЕХ/ е взел тихомълком милиард и триста милиона лева заем, за да държат изкуствено цената на тока ниска и да му мисли следващото правителство как ще ги връща. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред кметовете на ГЕРБ от цялата страна на среща в Пловдив.

Той припомни и за другия заем от милиард и двеста милиона лева за бюджета, като допълни, че управляващите пропускат една малка подробност - за лихвите, с които, по думите му общата сума достига три милиарда лева. Ако изтеглят още четири милиарда, и българският народ продължава да проспива това, положението става сериозно и аз лично ще ви посъветвам да си тръгнете през Терминал 2, допълни партийният лидер. Според Борисов това е катастрофа във финансово отношение, защото тези пари потъват в черна дупки, тъй като нямат възвращаемост. Това не са пари за електронно правителство или за инфраструктура, от които бизнесът и туризмът да печелят, обясни Борисов. Той призова кметовете да се консултират и търсят помощ по всяко време от всички - депутати, бивши министри, да търсят Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и самия него.

Управляващите се опитват да ни диктуват какво да правим, а в същото време ние сме партията събрала най-много гласове и с кметове в големите градове, каза той допълвайки "и сме в опозиция и това е парадокс". По отношение на спирането на финансирането по ОП "Околна среда" Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че няма да се изненада, ако това стане и с други програми и това, според него е само първата част, която идва от Брюксел. Когато дойдохме на власт - всички фондове бяха приведени в несъответствие, а на граждански език - спрени, това
очаквам да се случи и сега, коментира още бившият премиер.

Непрекъснато ме канеха в Брюксел, а сега Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 за 6 месеца не е получил нито една покана, каза още Борисов. ДПС и БСП от днес вече са една партия, а Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се извинява на българските турци от името на българския народ, а не ние, българският народ сме правили възродителен процес и покръстване. Правиха го на баща му хората и те да се извинят и да си понесат отговорността, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той пожела на съпартийците си кураж, защото по думите му имат потенциал и воля, имат и кадри. А в парламента ще стоим, защото не искам да дразним Брюксел, и да бъдем честни - в противен случай и миг не бих стоял, допълни Борисов.

Срещата бе част от двудневен работен семинар на ГЕРБ по проблемите на местната власт и предизвикателствата през новия програмен период 2014 - 2020 г. Основна тема утре ще бъде "Еврофондовете след 2014 г. през погледа на местната власт".

Последвайте канала на

БТА
3746 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Лени

2013.11.20 | 20:04

8
Всички тези факти които спомена ББ , са много трудни зА възприемане от простия турскоциганки електорат на дс и бкп , които в болшинството си не знаят български език.Този електорат коийто гласува с продаден глас или под заплаха ! Това бе сбирщайна днес на орлов мост.Това е "подкрепата" за орешарски , когото НИКОИЙ в европа не кани , и спирането на фодовете едва започва ! Комунистите и турците извършват геноцид на българския народ.Теглят заеми за да крадт и да плащат хотела на циганите - техния верен електорат !!

2013.11.20 | 20:04

7
Тиквата май забрави , че Дянкофф тегли кредит , за да изплаща външния дълг. А там , колко е лихвата , бре тиква? Крадеца вика дръжте крадеца. Май повече го е яд , че българите тая зима няма да плащат големи сметки за ток , както беше по негово време.Боклук!

2013.11.20 | 17:06

6
Искаш да го вдигнат да лапкаш ли крадецо

2013.11.19 | 11:17

5
Да нямат криза с тоалетната хартия???

2013.11.19 | 10:07

4
Пхахахахаха.Извинете ме.Не можах да се сдържа.Човек да се чуди и мае где ще ти излезе края.Е поне си подушил Брюкселски задници докато продаваше нашите.
LSSAH

2013.11.19 | 10:06

3
И не само ги е подушил.......
123

2013.11.19 | 10:06

2
na BSP izbiratelite sa sigani i drygi a na gerbadgiite voda4a esiganin xa xa xa.samo velikata partia BSP

2013.11.19 | 10:06

1
Правилно ли чета "ниска цената на тока"? В кой век тва?

Добави коментар

Водещи новини