ЧЕЗ защити таксата за включване на спрян ток

  • 12 ноември 2013 13:26

  • 3128
  • 3
ЧЕЗ защити таксата за включване на спрян ток
©

Отпадането на таксата за повторно включване на тока, след като е бил прекъснат от дружеството, е нецелесъобразно. Това коментира пред журналисти регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал по повод обсъжданите в парламентарната комисия по енергетика промени в Закона за енергетиката.

Част от промените предвиждат отпадане на таксата за повторно включване, която в момента е 19 лв., както и въвеждане на условие спиране на тока да става само, ако има неплащане на сметка повече от два месеца или в случай, че дължимата сума надвишава размера на половината от минималната работна заплата за страната. Аз съм за това да се дискутира, особено за промени в общите условия на дружествата в защита на клиентите, коментира Докладал. Но трябва да се защитят коректните потребители, а не да се насърчават некоректните, добави той.

Нещо, което според Докладал ще бъде от полза за потребителите, е да се въведе нова единна фактура за клиентите на трите електроразпределителни дружества. В момента тези фактури са различни. Докладал каза, че няма информация дали останалите две дружества подкрепят предложението на ЧЕЗ за единна фактура.

Относно премахването на таксата за повторно включване, Докладал заяви, че тази такса е част от система от мерки за борба с неплащането на сметки за електричество. Трябва да се докаже какви са разходите на дружествата за повторното включване на тока, ние ще представим данни и нека ДКЕВР отново да ги разгледа, призова Докладал. Той посочи, че реалните разходи на дружествата за повторно включване на тока са по-високи от признатите в момента от ДКЕВР.

Последвайте канала на

БТА
3128 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.10 | 14:29

2
ВЪН ЕРП-тата от БЪЛГАРИЯ ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН !

2016.02.10 | 14:32

3
Въпреки че има съдебно решение таксите за включване да отпаднат ЧЕЗ използва всякакъв начин да ви вземе пари, "защото не били обнародвали решенията". Това е жив рекет!
rossen4i4o

2016.02.10 | 14:29

1
само не разбрах ЧЕЗ търговци на ел, енергия ли са или силово ведомство за превъзпитание ? а може би политиката на ФИРМАТА е да ограбва и унижава клиенти те си , не ? наи вероятно търси допълнителни доходи за офшорни сметки на Държавни Величия

Добави коментар

Водещи новини