ЧЕЗ иска единна фактура за клиентите и на трите ЕРП-та

  • 11 септември 2013 21:29

  • 1636
  • 1
ЧЕЗ иска единна фактура за клиентите и на трите ЕРП-та
©

Проблемите със сметките за ток могат да бъдат разрешени чрез въвеждане на единна фактура за клиентите и на трите електроразпределителни дружества. Това заяви по време на дискусията в парламента изпълнителният директор на ЧЕЗ-България Петър Докладал.

"Единна форма на фактура, която да съдържа една и съща информация, поднесена по един и същи начин за всички клиенти, независимо на кой доставчик са. Правим това предложение и се надяваме то да бъде прието. Нашите анализи показаха, че има различни начини, по които се поднася информацията в различните региони на страната и това е причината за недоверие и съмнения във верността и коректността на съдържанието", каза той.

Само девет абонати на ЧЕЗ до момента са подали жалби срещу последните сметки за ток. От ЧЕЗ обясниха завишението на августовските сметки на някои от клиентите им с това, че през този месец консумацията на ток е била с близо 8% повече спрямо юли. Калина Трифонова от EVN обясни, че сравнявайки август 2012 година с август тази година има отчетен спад на консумацията на ток с близо 3,5%. От ЕНЕРГО-ПРО заявиха, че при тях до момента няма постъпили жалби срещу последните сметки за ток.

По повод идеите на ЧЕЗ фактурите за ток да бъдат еднакви, председателят на ДКЕВР Анжела Тонева обясни: "В момента, в който ЕРП-тата внесат предложение за единна фактура комисията ще я одобри и ще бъде приложена спрямо крайните снабдители.
По време на дискусията в парламента граждански организации заявиха, че ако нормата на възвръщаемост на ЕРП-тата бъде намалена отново може да има и ново поевтиняване на тока".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1636 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.12 | 07:15

1
Това, което искат ЧЕЗ е олигопол, в България това е незаконно. Може би това е целта на всичките тези провокации, хората сами да поискат свободен пазар да няма.

Добави коментар

Водещи новини