Открива се ловният сезон

  • 13 август 2011 07:38

  • 1616
  • 2
Открива се ловният сезон
© интернет

За предотвратяването на инциденти и нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча от агенцията призовават да се спазва законът и да се следват ловната етика и морал.

По време на ловния сезон ще има засилен контрол по изпълнение на Закона за лова и опазване на дивеча, отбелязват от Изпълнителната агенция по горите. Преди ловния излет ръководителят на лова проверява наличието на ловен билет, членска карта и разрешително за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов. Задължително е да се прави инструктаж на участниците в лова, припомнят от агенцията.

Според правилата е разрешен ловът на пъдпъдъци до 15 броя, на гривяк, гълъби, гургулица, гугутка - до 10 броя, на горски бекас и обикновена бекасина - до 10 броя.

За групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч от чуждестранни ловци, които участват в организирания ловен туризъм, той е за не повече от 3 от 7 последователни дни за един ловностопански район. Всяка група от чуждестранни ловни туристи задължително се регистрира в стопанствата. Данните от проведения лов се вписват в разплащателни протоколи.

1616 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
p.niko

2011.08.16 | 18:59

1
dano typite lovdjii se izpozastrelqt edin dryg, .. jalki neshtastnici pylni s kompleksi !!! Az hodq v strelbishten kompleks i strelqm po mishena.. ne razbiram ideqta da ubiesh jivotno za da se pochustvash gotino ?!?!

2011.08.16 | 19:01

2
Кретен, и аз не разбирам каква е тая злоба у теб, ама не съм тръгнал да ти пожелавам някой да те застреля. Наслука на всички ловци!

Добави коментар

Водещи новини