Божидар Данев: Икономиката може да се срине

  • 01 август 2013 09:04

  • 3361
  • 7
Божидар Данев: Икономиката може да се срине
©

Демонстрацията на политическите мускули отклоняват въпроса за актуализацията на бюджета. Това заяви пред БТВ изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.

Към актуализация трябва да се пристъпи, когато изпълнението рязко се отклонява от параметрите, при извънредни външни или вътрешни обстоятелства и ново правителство с нови политики. Според Данев Симеон, Дянков е надценил очаквания ръст от 1,9 %., заложена е 3,4 % инфлация, а в момента имаме дефлация, която рязко намалява приходната част.

Когато има стагнация и дефлация се отива към далеч по-опасна ситуация, от която в момента е България. Данев предупреди, че може да се стигне до срив в икономиката. Инфлационното финансиране на икономиката е опасно, затова трябва да се върви към разплащане с бизнеса.

Последвайте канала на

Novini.bg
3361 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
:_)

2013.08.08 | 11:42

7
Спокойно, няма как да се срине нещо дето от години вече го няма. Търговийка на дребно и алъш-вериш с ветрени мелници не е икономика
АА

2013.08.08 | 11:42

6
Ето го тоя е един от глашатайте на либералния фундаментализъм,които не престават да ръсят наляво и надясно свойте мантри за този вече абсолютно провален модел,но за шепата -2,3% богаташи,даващ невероятни печалби и то точно в тази криза.За такива бандити-не само конфискация на цялото имущество,придобито по криминален начин,но и съд и затвор за положението ,до което докараха народа български за 20-тина години-от 9 млн.,сега сме около 6-само това говори,че се върши геноцид през това време....

2013.08.08 | 11:41

2
Докато не почнем да мислим САМО ПРАГМАТИЧНО,без политика,нищо не правиме.23 години,го демонстрират.Не преминат ли всички минерални ресурси,ток вода(т.н естествен монопол)-АМА КРАСИВО СА КРЪСТИЛИ УЗАКОНЕНИЯ ПЛАДНЕШКИ ОБИР,НАЛИ?-в държавата, до никъде няма да стигнем.И не ме интересува,коя партия ше го направи,дали Волен,Пешо,Иван или Драган.Там ни отиват парите,т ам са раб.места.там е растежа на фиска и добруването на всички.Другото е дъвка за наивници,която джвакаме половин век.Защо Англия,сащ,франсетата приложиха одържавяване на жизнено важни ресори,вкл.банки?Нали там никога не са били КОмунисти?
НЕМА ДА СЕ СРИНЕ!

2013.08.08 | 11:42

5
ДОКАТО ИМА АБДАЛИ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ,ТАКСИТЕ ГЛОБИТЕ И РУШВЕТИТЕ НА УПРАВЛЯВААЩИТЕ --ВИНАГИ ЩЕ Я КРЕТАМЕ НЯКАК!!! НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ , ЧЕ ПАРИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ СА ОСНОВНАТА ХРАНИЛКА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА СГАН!??? НЕ РАЗБИРАТЕ РИ ,ЧЕ ТЪРГОВИЯТА С ДЪРЖАВАТА И МОШЕНИЧЕСКИТЕ ДОГОВОРИ С НЕЯ СА ---ОСНОВЕН ИЗТОЧНИК ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ НА "ВЛАСТ-ИМАЩИТЕ"..!? В цял свят "едрия бизнес" ---е ОСНОВНИЯ ИЗТОЧНИК за бюджетните пари! В БЪЛГАРИЯ , "едрия бизнес"--се финансира от бюджета /всеки който дойде на власт първо с него се разплаща-- за да си получи рушвета / ПРОСТО --КАТО БОБ!!
Великия

2013.08.08 | 11:41

4
Не , тя в момента е срината .... следва единствено КРАХ ........
АМИ , ДА...!!!

2013.08.08 | 11:41

3
ИКОНОМИКАТА НА СОЦ-КЕНЕФА , ТРЯБВА ДА СЕ СРИНЕ ТОТАЛНО , ВЕДНАЖ-ЗАВИНАГИ!!!!! НЯМА НУЖДА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА И ДА СЕ СМЕНЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО.... "за да оправя нещата"!!!! "соц-икономиката" има нужда от "взривяване"!!!!!!!!!!!!! Чудесно е --че при нейното "сриване", на власт ще са КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП/бсп, дпс,дс/! АЗ СЪМ .."ЗА "-затова не ходя на протести!
Опулен

2013.08.08 | 11:41

1
Тоя нещастник как си заблатява кармата, вече почти ми е жал за него.

Добави коментар

Водещи новини