Драгомир Стойнев: Трябва време, за да заработи новият ценови модел в енергетиката

  • 30 юли 2013 17:40

  • 1543
  • 3
Драгомир Стойнев: Трябва време, за да заработи новият ценови модел в енергетиката
©

Новият модел на ценообразуване в сектор енергетика ще доведе до това, че повече централи ще работят и ще бъдат натоварени мощностите за разлика от предишния модел, в който определени заводски централи бяха изключени, коментира пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, цитиран от БТА.

Трябва да се даде време на новия ценови модел в енергетиката да заработи и да се увеличи износът на ток, каза министърът. От страна на ТЕЦ Марица Изток 1 и ТЕЦ Марица Изток 3 има изразена готовност за преструктуриране на дългосрочните им договори, каза още той.

Министърът се е срещнал с представители на миньори и на синдикални организации и счита, че ако НЕК изкупува определените от ДКЕВР квоти, няма да има проблем и съкращаване на миньори.

Стойнев е поел ангажимент, че цената на въглищата ще бъде увеличена през септември, но нека първо да видим как ще тръгне новият ценови модел, каза Стойнев. Той уточни, че промяната на цената на въглищата няма да повлияе върху цената на тока за бита.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1543 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СРЕЩУ ТЯХ СКАЧАЙТЕ,СРЕЩУ ТЯХ!!!!

2013.07.31 | 16:44

3
ХОРА! Не се ли усещаме,че бавно и необратимо ни превземат отвсякъде.Примери:ЕРП-та,всичките на чужденци.Имало много ток,ама се чудели,как да поевтинее.(бах,ти алогизма).ДСК-било Държавна спест.каса-Дръжки!Държат ни унгарци!В и К"Соф.вода".Запазиха името,още преди 10 г.а ни бръснеха англииските приятели на СИМЕОНЧА,дойде Б.Б дадде я на французите.(всичко с/у милионни хонорари).Сега е плащат по 2 СТОТИНКИ на куб.а ни е препродават за 1,24 ЛЕВА!!!Е,как ще се оправиме.Никога!Докато не ИЗРИТАМЕ тези кървопиици,тотално,за да остават парите ТУК,все едно,кой ще е в Парламента.Това трябва да искаме.А кой ще е на власт,всеми е едно.Важно е да го направи
майка му

2013.07.30 | 22:05

1
"От страна на ТЕЦ Марица Изток 1 и ТЕЦ Марица Изток 3 има изразена готовност за преструктуриране на дългосрочните им договори" Може би са се съгласили на отложено плащане ...или ? Министъра да обясни какво значи преструктуриране на договор-ще плащаме по-малко,по-късно или повече от сега.Не съм чула досега разумен човек или сериозна фирма доброволно да си намали вземанията по договор.Освен това готовността не е като преструктурирането.Докога с лъжите,драпате да изкарате до пролетта!Заради Белене ли е?
Не заради Белене

2013.07.30 | 22:05

2
Драпат до пролетта, защото тогава е най-удобния сезон за избори за тях. Тогава да видиш как ще се окопаят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини