Транспортният министър: БДЖ е в много тежко състояние

  • 11 юли 2013 09:27

  • 1620
  • 2
Транспортният министър: БДЖ е в много тежко състояние
© Булфото

БДЖ е в много тежко състояние, това са фактите. Това каза в сутрешния блок транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на.

Информацията, която имах преди да застана на поста, е много по-добра от това, което заварих. "Най-важната мярка е да се изчисти междуведомствената задлъжнялост между железопътната инфраструктура и БДЖ. Това ще стане с размяна на дълг срещу собственост. 108 млн. са несъбираеми вземания, това трябва да е ясно и трябва да има отстъпки от двете страни", посочи Папазов.

"В следващия програмен период се дава приоритет на по-чистия транспорт, от екологична гледна точка, какъвто е жп транспортът. Това е политика на целия Европейски съюз (ЕС), не само на България. На въпрос дали на жп линиите ще се извърши рехабилитация, министърът отговори: "Има рехабилитация, има и нови участъци и това се прави с европейски пари. Второ важно направление – това ще са интермодалните терминали. Те са изключително важни, защото там, става прехвърлянето на един вид транспорт от друг. Такива пунктове трябва да има, например, във Видин", заяви министърът.

"Един от приоритетите ни за следващия програмен период е довършването на автомагистрала „Струма”. Пътищата си остават важни както досега, но на жп транспорта се дава малко по-голяма тежест”, допълни Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. Министърът коментира и ужасяващия инцидент от вчера вечерта в София. "Проверката, която беше направена установи, че документите на таксито и на водача са редовни. Има разпредена проверка в детайли и до няколко дни ще има повече информация", посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1620 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лорем

2013.07.14 | 21:03

2
Само се замислете колко предприятия бяха съсипани по времето на герб . ВМЗ Сопот и БДЖ са само част от това. Дали това беше, поради некадърност или нарочно не знам, но фактите са си факти.

2013.07.14 | 21:03

1
Браво Бойко! Здравеопазването е в много добро състояние, пенсионния фонд е в много добро състояние, всичко е опоскано до такава степен че сега и заплатите не могат да ни вдигнат... та БДЖ ли няма да е в добро състояние! Поздрави на Дянков и другаря Боко Мутрата, че разсипаха цялата държава!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини