Енергиен експерт: Токът не е скъп, доходите са ниски

  • 11 юли 2013 07:41

  • 1468
  • 8
Енергиен експерт: Токът не е скъп, доходите са ниски
©

Цената на тока не трябва да бъде намалявана, а повишена. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия енергийният експерт Атанас Тасев. Според него заложеното намаление може да доведе до шоково поскъпване на електроенергията в бъдеще.

В тази нетрадиционна ситуация трябва да се прилагат нетрадиционни методи. Нека да видим все пак точните числа и ДКЕВР да оповести модела, по който ще бъде направено намалението. Либерализацията на енергийния пазар изисква нов подход към енергетиката и всички трябва да свикваме с него, добави Тасев.

Според енергийния експерт Таско Ерменков намалението на цената на тока е реалистично. По думите му и в момента цената не е висока, но доходите у нас са много ниски. Затова той смята, че кабинетът трябва да предприеме и мерки за раздвижване на икономиката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1468 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.07.22 | 20:52

8
На кой му пука за теб,бе овчеглави българино?Всичките са в играта,без изключение.А ние нека се делиме на "Февруарски бедняци" и "Щастливи и интелигентни " Юлски демократи.Това им е задачата.През 2010 Б.Б наистина им скочи,защото не знаеше с кого се захваща.Викнаха го навън след седмица(сигурно помните),и до там.Амнезията го хвана и него.Не мога да разбера-та нали ГЕРБ падна за тока,не за демокрация.Сега ни набутват тарикатски в глух коловоз,да се псуваме един други,за да не им спре лапането на волтаци,перки и посредници.И кво като паднат днешните.Ще дойдат други,но пак няма да посмеят да ги пипнат.Но тъжна ни майка на нас-милионите през зимата.Тогава студа и сметките ще ни разкажат играта.И пак -УУУУУУУУУ,ДОЛУ-ГОРЕ!!
ТАРАНКОЛУУУ

2013.07.22 | 20:51

7
Стига с тези популиски изказвания-тока не е сакъп;горивата не са скъпи;храната не е скъпа;всичко е евтино ,а само доходите били ниски.да вземе едно цехче и от 400-500лв заплата ,да я вдигне на 1000-1500,искам да видя как ще стане.ДОХОДИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ВДИГАМЕ МНОГО,ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ ОТ ЕВРОПА БИЗНЕСЪТ Е ПРИМЕСТЕН ТУКА ЗАРАДИ ПО-ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА. НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ДО МОМЕНТА ,ТОВА Е НЕКЪДЪРНОТО ИМ МИСЛЕНЕ ,ЧЕ ВСЯКАКВИ ЦЕНИ ГИ ПОИЗРАВНИХМЕ С ЕВРОПЕИСКИТЕ ,А Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДОБЛИЖАТ ЗАПЛАТИТЕ ПОНЕ ДО СРЕДНОЕВРОПЕИСКИТЕ. ПОСТАВИХА КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ.

2013.07.22 | 20:51

6
Пръц! Почват оправданията, защото токът НЯМА да поевтинее, както обещаваха. Вярвайте им, те ще ви оправят. Ама анално
Боздуган

2013.07.22 | 20:51

5
И токът е скъп ,мошенически сметки и доходите са престъпно ниски ! Те са АБОРИГЕНСКИ за огромната част от народа ! Да не говорим за хилядите безработни ! Ами прокудените два милиона българи в чужбина ?! Те ако си бяха тук щяхме да експлодираме !Какво се опитва този идиот Тасев да ни плакне мозъците ?!
ганев

2013.07.22 | 20:51

4
ще има много здраве. Тази персона е професор колкото аз съм космонавт. Това е поредния защитник на тази мафия и защо. 1. Печалбите са ОГРОМНИ - стотици милиони левове това какво означава - ПЛАДНЕШКИ ОБИР. 2. Тези велики инвеститори до сега не са направили нито една подстанция, дори един стълб не е подменен. 3. Цената на тока трябва да ПАДА НЕПРЕКЪСНАТО- всички такси с изключение на "ПРЕНОС" трябва да отпаднат 4. Законова промяна, прекрояване договорите със Марица изток - 1 и 3. Изкупуване на ел. енергия каквато се предлага от АЕЦ. На който не му оттърва да си взима стълбовете и да се маха. Това не са инвеститори а ?......нямам думи 5. Не се поддавайте на такива манипулации - видимо е какъв човек стои срещу вас.
МИСЛЕТЕ !!!!!

2013.07.21 | 11:35

3
Всичко в тази държава опира до три неща:1).Кой да яхне парламента,защото има над 13.5 милиарда еврофондове за периода 2014-2021 г.2)Огромните интереси в енергетиката(волтаци,перки,централи),където също става въпрос за милиарди. 3),Предстоящите избори за евродепутати,чрез който ще се оформят лобистки кръгове ан равнище Европарламент.ТОВА Е,ДРУГО НЯМА!Боли ги дедовия за всички вас,без изключение.Другото е дъвка за наивници!
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.07.13 | 13:52

2
TOZI KOKAL E SLONSKI I IMA MNOGO MESO PO NEGO ZA BOGA BRATQ NE GO PYSKAITEDRbJTE ZDRAVO UZDITE...............
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.07.13 | 13:47

1
NA KOMENTAR 4 RI NEKA VDIGNAT CENITE PREZ SEPTEMVRI S 30 PR.PA TOGAVA DA GI VIDIM...........

Добави коментар

Водещи новини