Удължиха регулаторния период за енергоцените с месец

  • 28 юни 2013 10:39

  • 1171
  • 4
Удължиха регулаторния период за енергоцените с месец
©

Парламентът удължи с месец регулаторния период за цените на топло- и електроенергията.

Всички присъстващи в залата 115 депутати приеха срокът да се удължи до 31 юли. Така бе избегната патовата ситуация в понеделник, 1 юли, когато вече регулаторният период до 30 юни ще е изтекъл, цените на топлото и тока да не бъдат определени и да настъпи пълно объркване. Очакването на народните представители е президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да подпише още днес указа за изменението в закона и той да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

Вносител на проекта е председателят на енергийната комисия Рамадан Аталай от ДПС.

"Ако не приемем това удължение, изпадаме в хипотеза, че от 1 юли целия сектор ще е без цени и без регулаторна рамка и хаос", обясни от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Явор Куюмджиев

"Искрено ми се ще да вярвам, че президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще постъпи като президент на всички българи и няма да бави подписването на указ за обнародване на промените в Закона за енергетиката. Искрено се надявам, че няма да защитава олигархични интереси в енергетиката", заяви Куюмджиев.

Последвайте канала на

1171 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.28 | 15:05

4
Много интересно какво ли са променили в този закон и да ли е социален демек обърнат към тези които ще плащат сметките или след приемането му ще има нова брадва. Може би тогава ще има и някои пострадали. Та реалната цена на тока за бита е 8-10 ст. реално с всички такси и преноси и изислено печалбата е за НЕК е 1.5 ст. за кВ. Всичко друго е лъжа, измама и кражба.

2013.06.28 | 13:14

3
И този изрод е от Ямбол /като Болен/ избраха го от Търговище и за благодарност ни сложи областен от ДПС ЕМИНЕ или нещо такова
AXA

2013.06.28 | 13:08

2
YBIICI, LAJCI I YBIICI
zaza

2013.06.28 | 13:07

1
pak laji,laji laji....do koga s taq naglosti my6enni4estvo, do koga 6e ni imat naistina za LYMPELI///DO KOGA??????????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини