Малките търговци срещу големите супермаркети

  • 02 юли 2013 09:14

  • 2942
  • 1
Малките търговци срещу големите супермаркети
©

Собственици на малки магазини и квартални бакалии от великотърновско се обединиха в сдружение, за да устоят на конкуренцията на големите супермаркети. До момента те вече имат собствен склад, като така избягват всички посредници, пазаруват директно от местни производители и вече са успели да намалят цените на повечето стоки в магазините си, разказва БНТ.

Илиян Маринов предоставил собствения си склад на желаещите търговци да зареждат в него стоки, които да договарят директно от местни производители.

"С общи усилия се стремим да оптимизираме разходите си, с което всъщност постигаме добрите резултати в нашата работа", заяви председателят на сдружението Илиян Маринов.

Така малките магазинчета ще се опитат да постигнат същите или дори по-ниски цени от тези в големите хипермаркети.

"В тези магазини всеки ден пускат промоции и хората четат в брошурите, и от там пазаруват. 20 стотинки нищо не е, ама човека вече гледа където е по-евтино и с 5 стотинки, за да отиде да си купи", коментира Здравка Николова, собственик на магазин.

До момента в сдружението членуват тридесет собственици на магазинчета и бакалии, но броят на желаещите да се включат расте. Доволни са и местните производители на зеленчуци и месо, които се надяват да предоставят стоката си директно на малките търговци.

"Като се обединят примерно такива малки магазинчета като мен, пазаруват на едро, естествено и цената ще бъде по-добра", добави друг собственик на магазин - Ганка Тодорова.

Идеята на предприемчивите търговци бързо се разчува и привлича техни колеги и от съседни общини.

Последвайте канала на

2942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
съединението прави силата

2013.07.14 | 07:38

1
Браво!Няколко малки правят един голям търговец.Добре е и за бизнеса и са клиентите,а и има конкуренция.Не един срещу друг и големите да ги унищожават,а заедно!Браво българи съединявайте се!

Добави коментар

Водещи новини