"Лукойл" спря кранчето на БДЖ

  • 30 юли 2011 20:06

  • 3256
  • 3
"Лукойл" спря кранчето на БДЖ
© Булфото

Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 млн., съобщи БТВ, позовавайки се на високопоставени източници в транспортното министерство и БДЖ.

На практика държавната железница е в патова ситуация. Ако започнат преговори с други доставчици на гориво, от "Лукойл" ще обвинят железниците, че се нарушава подписаният двустранен тригодишен договор. Той забранява доставки на гориво от конкуренти на "Лукойл".

Затова БДЖ в понеделник ще плати 2,5-те милиона лева дълг на "Лукойл" и в момента се търсят парите. Ако рафинерията поднови доставките, драма няма да има. Но ако "Лукойл" пак откаже, тогава железниците ще търсят гориво от конкурентите на пазара. Гориво на склад за влаковете има за 15 дни.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3256 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българан

2011.07.31 | 12:42

3
Това е бил проблемът попречил да монтира апаратурата. Не им достигали парите. Сега като си ги вземат...
Христо

2011.07.31 | 12:42

2
Бат бойко пак обърка сратегията
Иванов

2011.07.31 | 02:04

1
Може ли някой да поясни какво означава " Високопоставен източник от Транспортното министерство"? Министърът на транспорта обаче следва да обясни кой, защо и по какви причини е допуснал монополно положение (на Лукойл), като единствен доставчик на авиогорива за международните граждански летища за РБ. В случай на проблем като този с Лукойл, кой следва да понесе наказателната отговорност за де факто създаденото монополно положение. Всички авиооператори летяши до / от РБ летишата вече са наясно с авиокашата, в това число и различните от българските авиокомпании и превозвачи

Добави коментар

Водещи новини