НАП погва "Илиянци"

  • 10 юни 2013 21:26

  • 2163
  • 2
НАП погва "Илиянци"
©

НАП подхваща издаването на фалшиви фактури на “Илиянци”, съобщиха от приходната агенция. Финансовият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас заяви, че е разпоредил да се предприемат необходимите действия срещу далаварета. Той е разговарял с шефа на НАП Бойко Атанасов и с представители на Икономическа полиция, пише 24 часа.

Екипи от данъчни инспектори ще проверяват на място хората, които се занимават с тази дейност. Ще бъдат правени и засичания дали фирмите, от чието име се издават фактурите, имат действителни регистрации в Агенцията по вписванията и по ДДС. Целта е да се прекъсне практиката да се издават документи с невярно съдържание, с които да има възможност да се точи ДДС. Екип на вестник 24 часа без проблем се сдоби с 3 фактури на обща стойност 25 000 лева от мургави търговци на документите менте. Сумата, която бе платена за тях, е 80 лева.

Фирмата “Бъки Фреш” ЕООД само за минути направи половината от оборота, който  е необходим за регистрация по ДДС, ако обявяваше “сделките” пред НАП. Трите непопълнени фактури с рекордни суми са с надпис “Оригинал”, могат да се осчетоводят веднага и да се представят в НАП като разход, който ще намали данък печалба. С тези фактури се намалява дължимият ДДС с 5000 лв. веднага, а ако сме по-нагли, може да поискаме връщане на данъчен кредит, тоест директно да източим бюджета. Там съществува риск да ни направят ревизия, но благосклонността на данъчния може да бъде постигната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2163 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
vankata

2013.07.26 | 11:48

2
Айде НАП да погне и Тимаджии и да им прегледа под лупа всичко от началото на бизнеса им през 90-те години до днес!

2013.07.26 | 11:48

1
Въздух под налягане.Ще пошумят и ще се приберат по канцелариите.Запомнете тази новина и да видим какво ще стане!

Добави коментар

Водещи новини