Стойнев: Цената на тока няма да се качи

  • 10 юни 2013 08:16

  • 2089
  • 11
Стойнев: Цената на тока няма да се качи
©

Ще направим всичко цената на тока да не се увеличава, каза енергийният министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по БТВ.

Договорите за доставка на ток са против обществения интерес, допълни Стойнев. Въпросът за двете тарифи въпросът е в Народно събрание и зависи от депутатите. В момента България се използва като транзитна държава, през която преминава електроенергия, но ние не получаваме нищо от това. Следователно секторът "енергетика” у нас не работи и ние не можем да изнасяме своя ток, заяви още министърът. Над 60% от българите са енергийно бедни, припомни той доклад на Световната банка. "За една година ние сме загубили над 1,5 млрд. лева", допълни Стойнев, като посочи, че България трябва да започне да изнася електроенергия и се обяви за премахване на такса пренос.

Аз не искам да съм като предишното правителство и да се оправдавам с наследството, каза още Стойнев. Той заяви, че ще се ревизират договорите, но държавата няма да ги развалят едностранно. Това може да доведе до срив в системата и заради това трябва да се преговаря. на първо място ще се опитаме да замразим цената на тока и крайната цена да бъде поносима.

872 млн. евро е искът от страна на руската компания Атомстройексперт заради отказа от АЕЦ Белене. На този етап проектът за втора атомна централа не е на дневен ред, допълни той. Стойнев посочи, че искът не е рекет, а отношения между две фирми и заяви, че България е наела известна адвокатска кантора, която ще заведе контраиск.

За МВР Стонев посочи, че ако при предишното правителство се е занимало с подслушвания, сега то трябва да се пребори с битовата престъпност.

Стойнев също посочи, че трябва да се опрости процедурата за закриване на фирми. Както човек може лесно да започне бизнес, така и лесно трябва да може да го закрие.

За протестите Стойнев предположи, че са добре спонсорирани. Относно ВМЗ-Сопот посочи, че ще се търси пазар за българското оръжие. За забраната за тютюнопушенето министърът заяви, че може да се въведе решение на собственика на заведението да реши и да се проведе референдум заедно с изборите за Европейския парламент. Стойнев посочи, че много собствецици са закрили заведенията си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2089 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.06.12 | 06:08

11
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА. НЯМА КАК ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРОЕКТА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЦЕНАТА ДА НЕ СЕ ПОВИШИ. КОИ ДОГОВОРИ ЩЕ РЕВИЗИРАТЕ? ЦЕНАТА НА ТОКА ВЕЧЕ СЕ ПОВИШАВА И ВИЕ ГО КРИЕТЕ. НАЛИ ЩЯХТЕ ДА Я НАМАЛИТЕ И ДА МАХНЕТЕ МОНОПОЛИТЕ?
s

2013.06.12 | 06:07

10
Не искаме цената да си седи същата - искаме цената да намалее
проф. Аврамов

2013.06.12 | 06:07

5
Има начин да се понижи цената и то много. Достатъчно е да се гласува закон за борба със спекулата. Да се нормира цената на основните стоки и услуги и то справедливо, та да не може честният частник да обвинява държавата в рекет но спекуланта да му мисли. Например: Разходите за производство на ток и на трите "Марици" са приблизително еднакви. Значи всяка цена с над 5% над тази на Марица 2 си е спекулативна. Всяка такава цена се облага с 120% данък. Иначе, не оспорваме договорите и ги изпулняваме, ама на всеки 100 лв спекулантите трябва да върнат 120 или те да молят да се анулират договорите като спекулативни. Башка държавата си запазва правото да разследва кой и как е подкупил и то кои дуржавни чиновници. В затвора ще се намери място за тях
Компромис

2013.06.11 | 09:06

1
Хайде нека остане същата, но заплащането да се увеличи.

2013.06.12 | 06:07

9
АКО БСП НЕ ПРЕДПРИЕМЕ СТЪПКИ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА МОНОПОЛИТЕ, ЗНАЧИ ГИ ЗАЩИТАВА.
малоумници

2013.06.12 | 06:07

8
A кои продаде ерепетата?Та нали точно вие-какви договори ще ревезирате.

2013.06.12 | 06:07

7
НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА КОМУНИСТ !!!

2013.06.12 | 06:07

6
Опа, кво стана??!!през цялата предизборна ксмпаня, освен да плуят по ГЕРБ, твърдяха че ще свалят цената на тока и ще увеличат заплатите, иказа се лъжа, то независяло од бспдпсатака, а от бизниса, така че аи да видим колку са народни и мислят за нарофа тези . Комунисти, незаконни и фашисти.
жоро

2013.06.12 | 06:06

4
Не знам как ще задържът цената на тока при положение че на 27.05.13 евродепутатите от ДПС и БКП гласуваха в европарламента увеличение на цената на тока за еврозоната и това увеличение мина с три гласа повече дадени от нашите евродепутати от БКП-то и ДПС-то. Това е повече от наглост енергииния министър да твърди в БГ че правили всичко възможно да задържат цената и да няма увеличение. Така господа и госпожи работят новите комунисти да са ни честити.
Депеш

2013.06.12 | 06:06

3
Това е нещо, което спокойно можеше да се свърши и от правителството на герб, стига да бяха останали на влас, а не да бягат, като страхливци!
Тигър

2013.06.12 | 06:06

2
Това е нещо, което спокойно можеше да се свърши и от правителството на герб, стига да бяха останали на влас, а не да бягат, като страхливци! - Е как после искате да сме богати? Правителството на герб се занимаваше само с подслушване и рекет, а ако се работеше реално - тези загуби нямаше да ги има!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини