Енергетик: Регулаторът е излишен

  • 29 май 2013 07:51

  • 1304
  • 2
Енергетик: Регулаторът е излишен
© Булфото

Основният проблем е бедността, но проблемът не е в енергетиката, а в нивото на бедността. Това каза в сутрешния блок на БНТ енергийният експерт Атанас Тасев. Той коментира доклада на Световната банка, според който в енергетиката ни се шири корупция.

Проблемите, които имаме, са от социална регулация. Потребителят гледа своя лев от сметката, която плаща, а не гледа 10-те лева, които плаща за декапитулацията на предприятията. Това заяви енергийният експерт Илиян Василев. По думите му регулаторът ДКЕВР е излишен, а някои от препоръките в доклада са прекалено очевидни и академични и само констатират лошото състояние.

Според него политиците са се провалили в основното направление - да решат проблема с доходите, а не са решили проблема с цената на тока. Докато в Германия доходите са високи, то у нас цените на еленергията не са най-ниски.

В енергетиката трябва повече експертиза във вземането на решения. Популизмът трябва спешно да напусне залата, каза Илиян василев.

Последвайте канала на

1304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.05 | 09:13

2
Както и ЕРП-тата!
Коментатор

2013.06.05 | 09:13

1
Министерство на енергетиката ,БЕХ,НЕК,ЕСО,- и още няколко по дребни структори и после НЕК била пред фалит ......как няма да е всеки началник от средно ниво и нагоре има фирма в същата сфера и през работно време си гледа частната работа предимно.Скоро изгоряха няколко дребни риби.Обаче акулите в посочените по-горе гиганти не можеш ги мръдна.А най големите имат ВЕИта -те като отворят уста НЕК е на командно дишане.

Добави коментар

Водещи новини