Оборотът в търговията на дребно нараства

  • 09 май 2013 13:06

  • 870
  • 1
Оборотът в търговията на дребно нараства
©

По предварителни сезонно уточнени данни през март оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 0,3 на сто спрямо предходния месец, съобщи Националният статистически институт.

През март оборотът в търговията на дребно, изчислен на базата на календарно уточнени данни, е с 1,7 на сто под равнището на същия месец от предходната година.

Оборотът през март нараства спрямо предходния месец в почти всички икономически групи. Съществено увеличение е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3,4%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2,3 на сто, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 2,2%. Оборотът намалява само в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1,3 на сто.

През март спрямо същия месец на 2012 г. оборотът намалява в: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - със 7,4 на сто, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6 на сто, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2,6 на сто, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 2 на сто. Ръст е регистриран в: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 6,4 на сто, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4,5 на сто, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3,7 на сто, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2,7 на сто.

Последвайте канала на

870 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.11 | 10:07

1
100% глупости!

Добави коментар

Водещи новини