Спад в строителството

  • 09 май 2013 12:54

  • 745
  • 1
Спад в строителството
©

По предварителни данни, през март индексът на продукцията в сектор "Строителство", изчислен на базата на сезонно уточнени данни, е с 1,3 на сто под равнището от предходния месец, съобщи Националният статистически институт.

Календарно уточнените данни показват намаление от 5,7 на сто на строителната продукция през март в сравнение със същия месец на 2012 г.

През март индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно уточнени данни, е под равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското/инженерното строителство намалява с 3,2%, докато при сградното строителство няма промяна в сравнение с февруари, предаде БТА.

На годишна база намалението на строителната продукция през март, изчислено от календарно изгладени данни, се определя предимно от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство, където спадът е 11,4%, докато при сградното строителство понижението е 1,3 на сто.

Последвайте канала на

745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2013.05.10 | 22:55

1
Защо при спад в строителството старите имоти които са строени преди 1965 г. цените им не падат. Всичко е пропаганда на агенциите за недвижими имоти да държат високи цени заради комисионната. В нормалните държави старите имоти не са скъпи защото имат голяма поддръжка,а в България е точно обратното- стар имот по-скъп от новия. В магазините за строителни стоки цените се покачиха заради кризата (собственика казва - стоката не се разваля може да се продаде и след 4-5 г.). Всичко е пазарна икономика... Докато не се оправи всичко това как искат да има раздвижване на имотните сделки.

Добави коментар

Водещи новини