Левон Хампарцумян: Новото правителство трябва да рестартира икономиката

  • 30 април 2013 08:14

  • 1656
  • 3
Левон Хампарцумян: Новото правителство трябва да рестартира икономиката
©

Дано да имаме правителство, което да рестартира икономиката. По-скоро трябва да имаме условия да работим, така ще решим проблема с бедността. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в сутрешния блок на Нова телевизия по повод бедността и безработицата в страната.

Според Константин Тренчев от КТ "Подкрепа" един от най-големите социални проблеми в страната е липата на работа и ниските доходите. "Разбирам работодателите, които казват, че доходите са се вдигнали, но това е така, защото те съкратиха хора. Третият голям социален проблем е образованието и липсата на подготвени кадри за бизнеса", смята синдикалният лидер. 

Хампарцумян е на мнение, че социалният статус на образования човек се е понижил много в последно време. Трябва да се насърчи  предприемчивостта, защото тя ще реши много социални проблеми. Тренчев го контрира, че липсва мотивацията на хората е в следствие на духовната катастрофа, която е обзела българинът през последните години. Всички големи проблеми останаха да висят - с ВМЗ-Сопот реши ли се нещо-  не, с БДЖ - положението е същото, смята Тренчев. По думите му след 12 май положението няма да се промени.

В България ние опитваме да се спасим поединично, докато има нации, които се опитват да се справят с проблемите колективно, смята още лидерът на КТ "Подкрепа".

Последвайте канала на

1656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
годо

2013.05.20 | 20:13

3
Как да я рестартира докато има такива банкери като вас?Алчността ще ви погуби, рано или късно, ще дойде и вашия съден ден!

2013.05.06 | 14:13

2
Какво е абсурд;-"Да накараш Киркор да ти продаде по-ефтино,и да продадеш същата стока на Моше по- скъпо!"И в названията на банките ни пързалят.Обединена българска(франсета)-ДСК-(маджари) и така,до край.-До вчера-счетоводител-сега-банкер.Тази идиотщина и скодоумие са възможни само при нас.Та дори и го превъзнасят!

2013.05.01 | 18:12

1
Тоа алчен цървул само като го видя ми се обръщат червата.Нагъл бастун.

Добави коментар

Водещи новини