Синдикалист: Държавата е много зле

  • 17 март 2013 11:38

  • 6378
  • 30
Синдикалист: Държавата е много зле
©

"Държавата е много зле. Има три възможни причини, които могат да я докарат до това плачевно състояние.

Първата е природни бедствия. Втората група причини са чужда агресия, война и т.н. Мисля, че и в първата и във втората категория особено драматични неща не са ставали. Третото са вътрешните фактори, от които най-важното за една държава, за нейния възход или съсипия, е субективният фактор, т.е. това, което правят хората в самата държава и най-вече тези, които взимат решения накъде да върви държавата. Така че за мен е безспорна диагнозата, че вътрешният фактор и специално управленският фактор докара държавата до това дередже", каза председателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Това правителство основното, което може да направи, тъй като има много малко време, няма и права и ще се оправдава, че няма закони, които да дадат базата, няма парламент, не могат да променят съществуващите правила, трябва да готвят избори – разбират го и до голяма степен тези оправдания са основателни, но то може да преразпредели някои пари. Например Дянков направи възможността и с бюджета да прави каквото си иска, тъй че сега може да се използва по рационално от него и да се дръпнат пари то подслушванията", коментира д-р Тренчев.

"Конкретният проблем, който изкара хората, е енергийният проблем. Там е едно дълго хоро, където кражбите започват още от производителите на въглища, после отива в НЕК. Видяхте какви чудовищни работи се изкараха – заложени са сметките на хората за милиарди и т.н. Това е нещо, което хората, които са имали права са подписали- това са политиците. Те са назначавали шефовете на мините, централите, те са взели решението да се продадат определени централи, да се продадат ЕРП-тата и какво излиза – когато един работник счупи някаква машина, него го наказват, уволняват го, а когато един политик вземе някакво решение може да задърпа държавата със стотици милиони и нищо. Така че разбирам сега желанието да се даде някой лев и най-вероятно ще направят опит в това отношение", каза още той.

Във вторник КТ "Подкрепа" ще предложи мерки за стимулиране на икономиката. Според Тренчев и след изборите се очертава нестабилност: "Може би изборите ще бъдат малко по-честни и то не защото участниците искат да са честни, а защото се плашат от хората. Бяха се приготвили с пари, с натиск, с идеи кое как да пренапишат и фалшифицират. Сега може би, поради това, което става, ще бъдат по-въздържани. Според мен по-големите играчи ще поискат да се прикрият на сянка и да пуснат напред нещо то типа на правителството на Попов или Беров. Да изтласкат такава фигура с идеята да я дърпат накъдето те поискат, но да не са те персонално. Твърде вероятен е такъв сценарии. Това, което виждате на площадите, знам, че ще ми се разсърдят, но искам да помислят преди да се разсърдят, това е принудителна солидарност. Вие и аз не можем да си платим сметките, няма накъде повече и излизаме и почваме да протестираме,. Истинската солидарност е, ако аз не мога, а вие можете да си платите сметките, да излезем заедно. Това е осъзнатата солидарност".

Последвайте канала на

Десислава Станева
6378 30

Коментари 30

Добави коментар
EMIGRANT

2013.03.29 | 08:19

30
TOZI ANARHOSINDIKALIS POMOGNA ZA RAZBIVANETO I OGRABVANETO NA DARJAVATA! TOZI PEDERAST , KOITO POLU4AVASE PROCENT OT SDELKITE S FABRIKI I SINDIKALNI IMOTI , TOI LI STE KOMENTIRA I POU4AVA SEGA?
10 ноември 1989

2013.03.29 | 08:19

29
Доносник. Всяка дума на доносник е манипулация, а всяко действие е продиктувано от интереса му да открадне и да живее в доволство. Това е картинката за този измекяр.
s

2013.03.29 | 08:19

28
А? Ама то и синдикати ли имало в държавата? Или само така се наричате? Защото доколокото си спомням Вие нищо, АМА НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ за работника... Защо след буря се показват всички охлюви?
haho

2013.03.29 | 08:18

27
защо не каже господин тренчев колко пари е взел от мини бобов дол и как е взимал заплата от мината.да не се праяви на вода ненапита.щото и той е гледал да граби от където може.
Димитрова

2013.03.29 | 08:18

26
13 правителства паднаха , Тренчев НЕ . Доколкото мога да чета , беше в списъка на агентите на ДС . Жена му за малко отиде в Америка при бедни роднини и забрави да се върне . Тренчев да не плаче на чужди гробища и да окайва държавата . Тя е на това дередже от такива като него . Да не припомням тук кой ходи в ЕП да топи държавата - точно Тренчев . И да върне сградата на пл.Гарибалди , тя е ДЪРЖАВНА . Същото се отнася и за бившия царист Пламен Димитров .

2013.03.18 | 15:07

25
педе... рас и профсъюз на едно място... е това вече е прекалено
ТЪРТЕИ

2013.03.18 | 13:34

24
Не е само Тренчев за изгонване ....... този Асен АГОВ подпухна в този парламент, нищо не върши, само присъствие отчита, търтеи храним в този Парламент, докога ще ги търпим, всички на наш гръб живеят....УЖАС....

2013.03.18 | 10:24

7
Лош е Бойко защото сложи навсякъде касови апарати и изви топките на далавераджиите (а такива дал господ в нашата бедна държава).Всичко идва от хората с парите,как за една година се пръкват сто милионера в бедната ни държавица?А тоя брадат козел се появява само когато стане напечено. Кой ще ни оправи ГОРД ли със Славчо Бинев?Днес гледах по Канал 3 представянето им ,егати излагациите,пази боже да се качи на белия кон,имах чувството ,че се намирам на концерт на ПАЙНЕРА. Защо телевизиите не отразиха новината за починалата жена в Сърбия,че семейството и няма пари да си я прибере и сигурно е още там.А преди не беше така,който и да потърсеше помощ му се помагаша,то не бяха болни моряци и какви ли не хора в беда.И стига сте спорили ,нека новинарските сайтове да пуснат допитване за изборите кой как ще гласува и ще се види кое как е.ГЕРБ 43%.Айде да отивам да работя,че ми писна от ревльовци.

2013.03.18 | 13:33

23
А МОРЯЦИТЕ В ИСПАНИЯ ОТВОРКО ...... ,КАЖИ ЗАЩО ТЯХ НИ ГИ ОСВОБОДЯТ?
69

2013.03.18 | 13:33

22
Най ме кефи проститутки да ми говорят за девственост.
gerb turbo mafia

2013.03.18 | 13:19

21
nqma po nagli kopeleta ot gerb, te sa iz4adiq

Добави коментар

Водещи новини